Γειτονιές στο Πιάτο | Θεσσαλονίκη | Μέρος Γ - 20/04/2024
Κοπανάκια κοτόπουλου με κάρυ

Υλικά

5 κοπανάκια κοτόπουλο

πιπέρι

1 κ.σ. μείγμα μπαχαρικών

1 κ.σ κόλιανδρος

αλάτι καπνιστό Κύπρου

20 ml ελαιόλαδο

2 κ.σ. κάρυ

1 κρεμμύδι λευκό

3 σκελίδες σκόρδο

2 κρεμμύδια φρέσκα

2 καρότα

2 πιπεριές πορτοκαλί

½ ματσάκι κόλιανδρο

½ κ.γ. ζάχαρη

2 κ.σ. κάρυ

50 ml γάλα καρύδας

 

Εκτέλεση

Χαράζουμε τα κοπανάκια και από τις δύο πλευρές με ένα μαχαίρι και ρίχνουμε φρεσκοτριμμένο πιπέρι, μείγμα μπαχαρικών για κοτόπουλο, λίγο τριμμένο κόλιανδρο και λίγο καπνιστό αλάτι.
Σε ένα τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο, θα βάλουμε το κοτόπουλο από τη μεριά με τα καρυκεύματα ώστε να δημιουργηθεί μία κρούστα από τα μπαχαρικά. Γυρνάμε και από την άλλη μεριά και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Προσθέτουμε το κάρυ και τα λαχανικά, κρεμμύδι χοντροκομμένο και φρέσκο, καρότα, πορτοκαλί πιπεριά, φύλλα από φρέσκο κόλιανδρο, λίγη ζάχαρη και λίγο ακόμα κάρυ. Χαμηλώνουμε λίγο ακόμα τη φωτιά και προσθέτουμε γάλα καρύδας. Ανακατεύουμε και γυρίζουμε και το κοτόπουλο. Βάζουμε καπάκι πάνω από το τηγάνι και μαγειρεύουμε για περίπου μισή ώρα. Είμαστε έτοιμοι να σερβίρουμε.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ