Γλυκές Αλχημείες - 18/10/2014

Οι Γλυκές Αλχημείες του Στέλιου... στάζουν σιρόπι ανατολίτικης προέλευσης, με επίσημη ελληνική πολιτογράφηση τα σιροπιαστά γλυκά, θα δοκιμαστούν αυτή τη φορά σε νέες γευστικές διαστάσεις. Αμυγδαλόπιτα με πλούσια γέμιση από κρέμα φτιαγμένη από καβουρντισμένο αμύγδαλο, με τραγανό φύλλο και ευωδιαστό βούτυρο,«κλείνει το μάτι» στον παραδοσιακό μπακλαβά. Η μυρωδάτη σιροπιαστή λεμονόπιτα αποτελεί ίντριγκα ακόμη για τους πιο απαιτητικούς ουρανίσκους. Γεμάτη αρώματα από φρέσκο λεμόνι και αμυγδαλόσκονη, μας χαρίζει τη μοναδική νοστιμιά της με την ξεχωριστή γλυκόξινη γεύση της. Και σοκολατένιο ρεβανί, για όσους θεωρούν τη σοκολάτα βασικό συστατικό απόλαυσης. Ένα ρεβανί με σιμιγδάλι, δουλεμένο με βούτυρο και αυγά, θα εμπλουτιστεί με κουβερτούρα για να συνδυάσει την υπέροχη κλασσική του γεύση με μια σύγχρονη σοκολατένια εκδοχή.