Γλυκές Αλχημείες - 01/11/2014

Τρεις υπέροχες συνταγές για γλυκά με αρώματα, που καλύπτουν εντελώς διαφορετικές γευστικές αναζητήσεις, αποφάσισε να μας δείξει ο Στέλιος Παρλιάρος με στόχο να ...μεθύσει τις αισθήσεις μας στις Γλυκές Αλχημείες! Ο Στέλιος ξεκινά με μια κρέμα με ούζο και κόκκινα φρούτα, όπου το παραδοσιακό μας ούζο δοκιμάζει τις δυνάμεις του στο στίβο της ζαχαροπλαστικής. Καταδύεται μέσα σε μια ήδη γευστική κρέμα, που θα σταθεί στο τραπέζι μας εντυπωσιακή και στεφανωμένη με φρούτα του δάσους. Οι τρούφες σοκολάτας, στην πιο σαγηνευτική τους μορφή, με ρούμι. Το παντεσπάνι γίνεται ένα σώμα με μια πλούσια κρέμα γκανάς, γεμάτη γεύσεις και αρώματα από μαύρο ρούμι, σοκολάτα και κακάο. Μαζί, θα τυλιχτούν στο αμύγδαλο. Και η διάσημη πλέον και πολυαγαπημένη μους του Στέλιου με bitter σοκολάτα και ουίσκι, άξια διεκδικεί μια θέση στις σοφιστικέ απολαύσεις. Την βελούδινη υφή της την οφείλει στην παχύρρευστη κρέμα γάλακτος, τη δύναμή της στη σοκολάτα με 70% κακάο και τη φινετσάτη γοητεία της στο ουίσκι.