Γλυκές Αλχημείες - 04/03/2017

O Στέλιος Παρλιάρος και οι "Γλυκές Αλχημείες" σε μια εκπομπή αφιερωμένη στην εποχή της δεκαετίας του ’70.
Μπορεί μια αγαπημένη γεύση να κουβαλά μαζί της πρόσωπα και εποχές, αναμνήσεις και συναισθήματα; Μπορεί μια και μόνη κουταλιά ενός αγαπημένου γλυκού να γίνει η αφορμή για ένα ταξίδι στο παρελθόν; Αυτό το Σάββατο ο Στέλιος Παρλιάρος μας οδηγεί σε γευστικές αναμνήσεις μιας... άλλης εποχής, της δεκαετίας του ’70. Τότε που νέες επιρροές άρχισαν να στέκονται περήφανα πλάι στα παραδοσιακά γλυκά και τα οικογενειακά κεράσματα άρχισαν να έρχονται πιο συχνά από το ζαχαροπλαστείο παρά από την κουζίνα του σπιτιού μας. Στην πρώτη περίπτωση ανήκει η κλασική κρεμ καραμελέ, ενώ στη δεύτερη η πιο εντυπωσιακή πάστα σεράνο. H «εναλλακτική και σύγχρονη» συνταγή της ημέρας είναι τρούφες με αβοκάντο, μια εύκολη αλλά λαχταριστή επιλογή.