Γλυκές Αλχημείες - 18/03/2017

Το ταξίδι μας στις πιο γλυκές γευστικές αναμνήσεις ολοκληρώνεται, με τελικό σταθμό την αγαπημένη δεκαετία του ΄90. Σήμα κατατεθέν της, η εναλλακτική οπτική και το άνοιγμα των συνόρων, πολιτιστικών και φυσικά γευστικών. Τα τρία υπέροχα γλυκά που δημιουργεί ο Στέλιος Παρλιάρος έχουν σαφείς ευρωπαϊκές καταβολές και άφησαν το αποτύπωμά τους την δεκαετία ’90. Η πρώτη είναι η πανακότα, το κλασικό ιταλικό γλύκισμα, που κυριολεκτικά σημαίνει ... «ψημένη κρέμα». Δεύτερη είναι η κρεμ μπρυλέ, ο πιο μαγικός συνδυασμός κρέμας, γάλακτος, ζάχαρης, βανίλιας, κρόκου αβγών και καραμελωμένης ζάχαρης και τρίτη συνταγή το τιραμισού, επίσης ιταλικό και εξίσου λατρεμένο. Η εναλλακτική και σύγχρονη συνταγή της ημέρας είναι υπέροχα τρουφάκια με ξερά φρούτα και σουσάμι.