Γειτονιές στο Πιάτο | Ανακαλύπτοντας τα γευστικά μυστικά των Μικρασιατών - 27/11/2022
Πολίτικο αρνίσιο τας κεμπάπ με πουρέ καπνιστής μελιτζάνας

Υλικά:

 

Για τον πουρέ:

2 μελιτζάνες φλάσκες

2 φρέσκα κρεμμύδια

1 πιπεριά Φλωρίνης

½ ματσάκι μαϊντανό

Λίγο TABASCO

1 κ.γ. πάπρικα

ελαιόλαδο

ανθό αλατιού

 

Για το τας κεμπάπ:

1 μπουτάκι αρνίσιο ξεκοκαλισμένο

2 καρότα

1 λευκό κρεμμύδι

2 σκελίδες σκόρδο

1 κλωνάρι δεντρολίβανο

ανθό αλατιού

100 ml κόκκινο κρασί

Ζεστό νερό

1 πράσινη πιπεριά κέρατο

1 κίτρινη πιπεριά

1 κόκκινη πιπεριά

1 κ.γ. μπαχάρι

1 κ.σ. πάπρικα

1 κ.γ. κουρκουμάς

1 κ.γ. σκόνη σκόρδου

1 κ.σ πελτές

1 κονσέρβα ψιλοκομμένες τομάτες

1 κ.γ. φρεσκοτριμμένο πιπέρι

50 ml  ελαιόλαδο

 

Εκτέλεση

Για τον πουρέ:

Με ένα πιρούνι τρυπάμε τις μελιτζάνες πολύ καλά και τις βάζουμε πάνω στην εστία γκαζιού ώστε να καπνιστούν και να ψηθούν για περίπου 25 λεπτά γυρνώντας συνέχεια από όλες τις πλευρές.

Στη συνέχεια όσο είναι ακόμα ζεστές με ένα μαχαίρι τις κόβουμε κατά μήκος. Με ένα κουτάλι βγάζουμε την ψίχα και την ψιλοκόβουμε με το μαχαίρι.

Σε ένα μεγάλο μπολ τοποθετούμε την ψιλοκομμένη ψίχα και μαζί όλα τα υπόλοιπα υλικά που τα έχουμε κόψει σε μικρά κομμάτια. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το αλάτι και τα ομογενοποιούμε.

 

Για το τας κεμπάπ:

Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και τοποθετούμε τα κομμάτια κρέατος. Μόλις έχουν κάνει κρούστα, προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, το σκόρδο, το καρότο και το δεντρολίβανο. Μετά από ένα λεπτό προσθέτουμε και όλα τα μπαχαρικά και μυρωδικά και τα σοτάρουμε για 2-3 λεπτά σε μέτρια φωτιά ώστε να βγάλουν τα αρώματα τους. Σβήνουμε με το κόκκινο κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί όλη η αλκοόλη. Στην συνέχεια τοποθετούμε τις πιπεριές, τον πελτέ, τις ψιλοκομμένες ντομάτες, το αλάτι, το πιπέρι και τέλος ρίχνουμε βραστό νερό στο τηγάνι και σιγομαγειρεύουμε το κρέας για 1- 1,5 ώρα σε χαμηλή θερμοκρασία.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ