Γειτονιές στο Πιάτο | Νέα Ιωνία - 27/11/2022
Τάρτα με κρέμα αμυγδάλου και πράσινα μήλα

Υλικά:

 

Για τη ζύμη

200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

80 γρ. ζάχαρη άχνη

1 κρόκο αυγού

300 γρ βούτυρο

40 ml νερό

 

Για την κρέμα:

250 ml γάλα αμυγδάλου

150 γρ. ζάχαρη άχνη

200 γρ. φιλέ αμυγδάλου

1 κ.σ κανέλα

50 γρ. αλεύρι

 

Για τα μήλα:

2 πράσινα μήλα

50 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική

1 κ.σ κανέλα

 

50 γρ. φιλέ αμυγδάλου

 

Εκτέλεση

 

Για τη ζύμη:

Σε μία μπασίνα τοποθετούμε τη ζάχαρη άχνη, το αλεύρι, έναν κρόκο αυγού και βούτυρο που έχουμε κόψει σε μικρά κομμάτια, και τα πλάθουμε μαζί μέχρι να γίνουν σαν τριμμένα ψίχουλα από ψωμί.

Στη συνέχεια προσθέτουμε το νερό και πλάθουμε με τα χέρια μέχρι να δημιουργηθεί ένα ζυμάρι. Τυλίγουμε τη ζύμη με μεμβράνη και την τοποθετούμε στο ψυγείο για μια ώρα.

Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε πολύ καλά τη φόρμα της τάρτας ώστε να μην κολλήσει η ζύμη και για να μας διευκολύνει στο ξεφορμάρισμα μετά το ψήσιμο. Ανοίγουμε το ζυμάρι με ένα πλάστη. Τοποθετούμε τη ζύμη στο σκεύος, με ένα πιρούνι κάνουμε παντού τρύπες στη βάση της, τοποθετούμε λαδόκολλα και βάζουμε όσπρια για βάρος έτσι ώστε να μην φουσκώσει στο ψήσιμο. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190οC αέρα για 30 λεπτά.

 

Για την κρέμα:

Σε μια κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά, ρίχνουμε μέσα το γάλα αμυγδάλου, την άχνη και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να διαλυθεί τελείως η ζάχαρη. Στη συνέχεια τοποθετούμε τα αμύγδαλα φιλέ, την κανέλα και το αλεύρι και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθούν όλα. Αποσύρουμε και το αφήνουμε στην άκρη.

 

Για τα μήλα:

Σε μια μπασίνα τοποθετούμε τα μήλα που τα έχουμε κόψει σε κομμάτια, την κρυσταλλική ζάχαρη, τη σκόνη κανέλας και ανακατεύουμε.

 

Σύνθεση γλυκού:

Παίρνουμε την τάρτα και τοποθετούμε σε όλη την επιφάνεια της τα μήλα. Απλώνουμε πάνω από τα μήλα την κρέμα και τη στρώνουμε παντού ομοιόμορφα. Πασπαλίζουμε με το αμύγδαλο φιλέ και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 οC αέρα για 20-25 λεπτά.

 

Τέλος, αφήνουμε την τάρτα να κρυώσει και μετά την κόβουμε σε κομμάτια. Εάν βιαστούμε και την κόψουμε ζεστή θα μας χαλάσει και θα σπάσει.  

 

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ