Γειτονιές στο Πιάτο | Πατήσια - 04/12/2022
Σολομός παναρισμένος σε σουσάμι και γλυκόξινη σαλάτα με λάχανο

Υλικά:

 

Για τη σαλάτα:

100 γρ. λάχανο κόκκινο

100 γρ. λάχανο άσπρο

2 κλωνάρια κόλιανδρο

1 καρότο

1 φρέσκο κρεμμύδι

Χυμό από 1 λάιμ

1 πιπεριά τσίλι

1 κ.γ. σάλτσα σόγιας

1 κ.σ. μέλι

2 κ.σ. σησαμέλαιο

1 κ.γ σκόνη σκόρδο

½ κ.γ. κάρυ

2 κ.σ. ξύδι από κόκκινο κρασί

 

Για το σολομό:

600 γρ.  φιλέτο σολομός

50 ml σάλτσα σόγιας

50 ml σησαμέλαιο

1 κ.σ. μέλι

1 κ.γ. κάρυ

Tabasco ®

3 κ.σ. σουσάμι

αλάτι

 

Εκτέλεση

Για τη σαλάτα:

Κόβουμε σε λεπτές φέτες το λευκό και το κόκκινο λάχανο. Τρίβουμε στον τρίφτη το καρότο. Ψιλοκόβουμε την πιπεριά τσίλι και το φρέσκο κρεμμυδάκι. Βάζουμε τα λαχανικά και τα φύλλα από τον κόλιανδρο σε ένα μεγάλο μπολ και προσθέτουμε λίγο χυμό από lime, τη 1 κ.γ. σάλτσα σόγιας, το μέλι και το σησαμέλαιο. Πασπαλίζουμε με σκόνη σκόρδου, κάρυ, ξύδι και ανακατεύουμε καλά.

Για το σολομό:

Σε άλλο μπολ βάζουμε τον σολομό μαζί με τα 50 ml σάλτσα σόγιας, το μέλι, τα 50 ml σησαμέλαιο, το κάρυ και το tabasco. Αφήνουμε το ψάρι να μαριναριστεί για περίπου 10-15 λεπτά γυρνώντας το για να μαριναριστεί από όλες τις πλευρές.

Σε ένα τηγάνι βάζουμε το σουσάμι και το καβουρδίζουμε. Αφού έχει αρχίσει να παίρνει χρώμα προσθέτουμε μέσα λίγο σησαμέλαιο. Τοποθετούμε από πάνω τον σολομό και ψήνουμε από 2 λεπτά σε κάθε πλευρά μέχρι να πάρει χρώμα αλλά να είναι ζουμερός εσωτερικά.

Μόλις πάρει χρώμα ρίχνουμε μέσα τη μαρινάδα και μετά από λίγα λεπτά που έχει καραμελώσει ο σολομός, αποσύρουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε σε ένα ημιβαθύ πιάτο μαζί με τη σαλάτα.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ