Γειτονιές στο Πιάτο | Νέος Κόσμος - 08/01/2023

Η νέα χρονιά στις «Γειτονιές στο πιάτο» φέρνει τον Δημήτρη Σκαρμούτσο στον Νέο Κόσμο στον ΣΚΑΪ. Πρόκειται για μία συνοικία που όπως λέει και το όνομά της, αποτέλεσε ένα «νέο κόσμο» για πρόσφυγες κυρίως από τη Μικρά Ασία. Μια γειτονιά που τα έχει όλα, μονοκατοικίες, προσφυγικές πολυκατοικίες, βιοτεχνίες, μικρά και μεγάλα μαγαζιά, λαϊκή αγορά  που όλα μαζί της προσδίδουν το χαρακτηριστικό της χρώμα.

Σε αυτή τη διαδρομή στην ιδιαίτερη συνοικία του Νέου Κόσμου, ο Δημήτρης Σκαρμούτσος θα επισκεφθεί τον Γιώργη που φτιάχνει κάθε πρωί την διάσημη καλαματιανή γουρουνόπουλα με τραγανή πέτσα. Με καταγωγή από τη Μεσσηνία ήρθε στο Νέο Κόσμο για να προσφέρει τη δική του εκδοχή της διάσημης καλαματιανής γουρουνοπούλας και την έκανε «Γουρουνοπούλα του Γιώργη». Εδώ μαθαίνουμε την ιστορία αυτού του μοναδικού πιάτου, τι είναι η απόσμωση αλλά και ποια κομμάτια είναι τα καλύτερα!  

Σειρά έχει το «Αστικό» του Στέφανου και του Αχιλλέα από τα Γιάννενα, ένα νέο μαγαζί της γειτονιάς που ωστόσο μοιάζει να ήταν εκεί από πάντα.  Ένα μοντέρνο καφενείο που ενσωματώνει σύγχρονες γαστρονομικές τάσεις. Σε αυτό μπορεί να παραγγείλεις από ένα πλούσιο brunch μέχρι υποβρύχιο βανίλια.

Η επίσκεψη του Δημήτρη Σκαρμούτσου στο Νέο Κόσμο δεν θα μπορούσε να μην περιλαμβάνει και μία στάση στον «Τόμας», ένα από τα πιο παλιά κεμπαπτζίδικα της Αθήνας που εδώ και 40 χρόνια προσφέρει χειροποίητο σουτζούκι και παστουρμαδόπιτα με φύλλο ανοιγμένο στο χέρι.

Το Annie fine cooking, είναι ο τελευταίος σταθμός της περιήγησης. Ένα εστιατόριο που κάνει την υψηλή γαστρονομία απλή, προσιτή και σπιτική. Το μενού αλλάζει καθημερινά αναλόγως με τα φρέσκα υλικά ημέρας.

Δύο συνταγές ολοκληρώνουν απολαυστικά ένα ακόμα επεισόδιο. Ο Δημήτρης Σκαρμούτος επιστρέφει στο στούντιο και ετοιμάζει πιπεριές γεμιστές με ρύζι και χοιρινό και σαλάτα με κοτόπουλο, αχλάδι, χαλούμι και τραγανή κινόα.  

Ραντεβού την επόμενη εβδομάδα σε μια ακόμα γειτονιά!  

 

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ