ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΦΟΥΡΝΟΥ ΚΑΙ DRESSING ΜΕ ΑΝΘΟΤΥΡΟ
Υλικά
1 φινόκιο
1 λευκή γλυκοπατάτα
αλάτι ΚΑΛΑΣ
50ml ελαιόλαδο
100 γρ φρέσκο θυμάρι
50 γρ. κουκουνάρι
50 γρ αμύγδαλο φιλέτο
½ πορτοκάλι σε φιλέτα
½ παντζάρι βρασμένο σε φέτες
½ Ρόδι
σαλάτα μαρούλι, κρεμμυδάκι, άνηθος
Για το dressing
1 κ.σ. τυρί κρέμα
1 κ.σ. γιαούρτι
100 γρ ανθότυρο
αλάτι
πιπέρι
λευκό βαλσάμικο ξύδι
50 ml ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε και κόβουμε το φινόκιο και τη γλυκοπατάτα. Τα τοποθετούμε σε ένα ταψί με και τα μαρινάρουμε με ελαιόλαδο, φρέσκο θυμάρι και αλάτι. Τα σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220οC για 20 με 25 λεπτά. Σε ένα τηγάνι καβουρδίζουμε τους ξηρούς καρπούς και μόλις πάρουν λίγο χρώμα ρίχνουμε μέσα τη ζάχαρη και λίγο αλάτι.
Για το Dressing: τοποθετούμε σε ένα μπλέντερ μια κουταλιά από τυρί κρέμα, γιαούρτι, ανθότυρο, αλάτι και πιπέρι, λευκό βαλσάμικο ξύδι και το ελαιόλαδο και το χτυπάμε μέχρι να αποκτήσει μια λεία και παχύρευστη υφή.
Σύνθεση: Σε ένα βαθύ μπολ βάζουμε τα ψημένα λαχανικά αφού τα έχουμε κόψει σε μεγάλα κομμάτια, τα ωμά φρούτα, το ρόδι, τους ξηρούς καρπούς και τη φρέσκια σαλάτα και ανακατεύουμε. Τέλος, περιχύνουμε από πάνω με το dressing και ανακατεύουμε.