Γειτονιές στο Πιάτο | Καλλιθέα - 22/01/2023
Σαλάτα με λαχανικά φούρνου και dressing με ανθότυρο

ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΦΟΥΡΝΟΥ ΚΑΙ DRESSING ΜΕ ΑΝΘΟΤΥΡΟ

 

Υλικά

1 φινόκιο

1 λευκή γλυκοπατάτα

αλάτι ΚΑΛΑΣ

50ml ελαιόλαδο

100 γρ φρέσκο θυμάρι

50 γρ. κουκουνάρι

50 γρ αμύγδαλο φιλέτο

½ πορτοκάλι σε φιλέτα

½ παντζάρι βρασμένο σε φέτες

½  Ρόδι

σαλάτα μαρούλι, κρεμμυδάκι, άνηθος

 

Για το dressing

1 κ.σ. τυρί κρέμα

1 κ.σ. γιαούρτι

100 γρ ανθότυρο

αλάτι

πιπέρι

λευκό βαλσάμικο ξύδι

50 ml ελαιόλαδο

 

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε και κόβουμε το φινόκιο και τη γλυκοπατάτα. Τα τοποθετούμε σε ένα ταψί με και τα μαρινάρουμε με ελαιόλαδο, φρέσκο θυμάρι και αλάτι. Τα σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220οC για 20 με 25 λεπτά. Σε ένα τηγάνι καβουρδίζουμε τους ξηρούς καρπούς και μόλις πάρουν λίγο χρώμα ρίχνουμε μέσα τη ζάχαρη και λίγο αλάτι.

 

Για το Dressing: τοποθετούμε σε ένα μπλέντερ μια κουταλιά από τυρί κρέμα, γιαούρτι,  ανθότυρο, αλάτι και πιπέρι, λευκό βαλσάμικο ξύδι και το ελαιόλαδο και το χτυπάμε μέχρι να αποκτήσει μια λεία και παχύρευστη υφή.

 

Σύνθεση: Σε ένα βαθύ μπολ βάζουμε τα ψημένα λαχανικά αφού τα έχουμε κόψει σε μεγάλα κομμάτια, τα ωμά φρούτα, το ρόδι, τους ξηρούς καρπούς και τη φρέσκια σαλάτα και ανακατεύουμε. Τέλος, περιχύνουμε από πάνω με το dressing και ανακατεύουμε.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ