Γειτονιές στο Πιάτο | Ζωγράφου - 05/02/2023
Quesadillas με κοτόπουλο και cheddar

Υλικά
1 κ.γ. καπνιστή πάπρικα
1 κ.γ. σκόρδο
1 κ.γ. κύμινο
πιπερι
αλάτι
80 ml ελαιόλαδο
200 γρ κοτόπουλο στήθος
½ λευκό κρεμμύδι
½ πιπεριές κόκκινες
½ πιπεριές κίτρινες
1 πιπεριά Jalapeno
½ λάιμ ξύσμα
1 λάιμ χυμό
½ ματσάκι κόλιανδρος φρέσκος

Για τη σαλάτα
1 τομάτα
½ κρεμμύδι κόκκινο
1 καυτερή πιπεριά
20 γρ αβοκάντο
αλάτι
1 λάιμ χυμό
1 αβοκάντο
50 γρ. καλαμπόκι
50 γρ. φρέσκο κόλιανδρο
10 ml Tabasco® green pepper sauce
1 τορτίγα
4 φέτες cheddar


Εκτέλεση
Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και ρίχνουμε μέσα την καπνιστή πάπρικα, τη σκόνη σκόρδου, το κύμινο, το πιπέρι και το αλάτι. Μόλις ζεσταθούν και βγάλουν τα μυρωδικά το άρωμα τους προσθέτουμε το λάδι και σοτάρουμε το κοτόπουλο που έχουμε κόψει σε λεπτές φέτες μέχρι να πάρει ένα ωραίο χρώμα. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε στο τηγάνι τις πιπεριές, το κρεμμύδι και τα σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσουν. Σβήνουμε με το χυμό από Lime και στη συνέχεια ρίχνουμε στο τηγάνι τον χοντροκομμένο κόλιανδρο και το καλαμπόκι και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 1 λεπτό ακόμα. Ελέγχουμε το αλάτι και αφήνουμε στην άκρη. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά τοποθετούμε την τορτίγια, από πάνω το cheddar και τα λαχανικά με το κοτόπουλο. Διπλώνουμε την τορτίγια και τηγανίζουμε και από τις δύο πλευρές μέχρι να πάρει χρώμα.

Για τη δροσερή σαλάτα: κόβουμε σε μικρά καρεδάκια ίσα μεταξύ τους τα κρεμμύδια, τις ντομάτες και το αβοκάντο. Κόβουμε τις πιπεριές jalapeno στη μέση και αφαιρούμε τα σποράκια και ψιλοκόβουμε. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα κρεμμύδια, τις ντομάτες, το ψιλοκομμένο κόλιανδρο, τις πιπεριές, το ταμπάσκο, το αλάτι και το χυμό από Lime

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ