Γειτονιές στο Πιάτο | Ζωγράφου - 05/02/2023
Σαλάτα με φακές και καπνιστό σολομό

Υλικά
400 ml νερό
250 γρ. φακές χονδρές
1 φύλλο δάφνη
πιπέρι
θαλασσινό αλάτι
½ πιπεριά κίτρινη
50 γρ. φρέσκο βασιλικό
50 γρ. φρέσκο δυόσμο
1 πιπεριά φλωρίνης
1 φρέσκο κρεμμύδι
½ κόκκινο κρεμμύδι
1 παντζάρι
50 ml εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
Βαλσάμικο ξύδι με μέλι
φέτες καπνιστού σολομού
αγγούρι κομμένο σε φέτες

Εκτέλεση
Ζεσταίνουμε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά προσθέτουμε νερό που έχει βράσει και ρίχνουμε μέσα τις φακές, βάζουμε τα δαφνόφυλλα, το πιπέρι, το αλάτι και αφήνουμε για 20 λεπτά ώστε να βράσουν οι φακές.
Στη συνέχεια, μέσα σε ένα μπολ θα προσθέσουμε τα λαχανικά, το βασιλικό, το δυόσμο, τη πιπεριά Φλωρίνης, τις κίτρινες πιπεριές, το φρέσκο και το κόκκινο κρεμμύδι και το τριμμένο παντζάρι. Ανακατεύουμε καλά τα υλικά μας και προσθέτουμε το λάδι και το βαλσάμικο για το τελικό μαρινάρισμα.
Μόλις βράσουν οι φακές, τις προσθέτουμε όπως είναι ζεστές, στο μείγμα των λαχανικών που έχουμε φτιάξει και ανακατεύουμε καλά. Ελέγχουμε για αλάτι και αν χρειάζεται το προσθέτουμε σε αυτή τη φάση.

Για το στήσιμο: Απλώνουμε τις φέτες του καπνιστού σολομού για να δημιουργήσουμε μια ωραία βάση, απλώνουμε πάνω λεπτές φέτες αγγουριού και τοποθετούμε επάνω τη σαλάτα με τις φακές. Τέλος γυρίζουμε το σολομό μαζί με τη σαλάτα ώστε να δημιουργήσουμε ένα ρολό.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ