Γειτονιές στο Πιάτο | Χαλάνδρι - 26/02/2023

Σε μία γειτονιά που προσφέρει πολλές επιλογές σε ένα όμορφο περιβάλλον θα βρεθεί ο Δημήτρης Σκαρμούτσος με τις «Γειτονιές στο Πιάτο». Μια συνοικία ζωντανή και δραστήρια, το Χαλάνδρι.

Πρώτη στάση για τον Δημήτρη Σκαρμούτσο αποτελεί το Bread B.C. ένας ολοκαίνουργιος φούρνος που δημιούργησε ο Περικλής Βούρθης και φτιάχνει ψωμί από προζύμι αργής ωρίμανσης, αλλά και γαλλικές σφολιάτες, αφράτα κρουασάν και λαχταριστά σάντουιτς. Ακολουθεί το Six Season Kitchen, ένα μικρό μαγαζάκι με φαγητό επηρεασμένο από την ελληνική αλλά και νέα αμερικάνικη κουζίνα και μενού που αλλάζει 6 φορές τον χρόνο αφού εστιάζει το μενού του στην εποχικότητα των προϊόντων. Η συνέχεια δίνεται στη Local Pub η οποία δημιουργήθηκε πριν από 12 χρόνια από τον Φώτη Αναστασίου ως μια pub βρετανικού, πλέον στο πλευρό της βρίσκεται κι ένα μικροζυθοποιείο στο οποίο ο δημιουργός της πειραματίζεται συνεχώς με νέες ετικέτες μπύρας. Η περιήγηση του Δημήτρη Σκαρμούτσου στο Χαλάνδρι ολοκληρώνεται με μία στάση στο «Βραστό», ένα οικογενειακό εστιατόριο που έγινε γνωστό για αυτό που λέει το όνομά του. Βραστό μοσχαράκι, γιουβέτσι, κοτόσουπα και άλλα μαμαδίστικα φαγητά που αξίζει να δοκιμάσεις.

Η επιστροφή στο στούντιο φέρνει και δύο απολαυστικές συνταγές από τον Δημήτρη Σκαρμούτσο: Ματσάτα με ραγού μανιταριών και αγκινάρες αλά πολίτα.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ