Γειτονιές στο Πιάτο | Δραπετσώνα - 05/03/2023
Γλυκόξινες γαρίδες με λαχανικά

Υλικά

50 γρ. σουσάμι
50 ml εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
500 γρ. γαρίδες
1 καρότο
1 φρέσκο κρεμμύδι
½ σκελίδα σκόρδο
½ πράσινη πιπεριά
½ κόκκινη πιπεριά
½ κίτρινη πιπεριά
50 ml λευκό κρασί
50 γρ σόγια
1 κ.γ. πιπερόριζα
1 κ.γ. τσίλι
100 γρ βαλσάμικο ξύδι με μάνγκο
1 λάιμ ξύσμα
250 γρ χυμό λαχανικών
150 γρ ελληνικό μέλι
½ ντομάτα χυμό
σουσάμι

Εκτέλεση

Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε ζεστή φωτιά και καβουρδίζουμε το σουσάμι. Όταν το σουσάμι σκουρύνει αρκετά, προσθέτουμε ελαιόλαδο και ρίχνουμε μέσα μία-μία τις γαρίδες. Στη συνέχεια, τοποθετούμε το καρότο που έχουμε κόψει σε μικρά κυβάκια, το φρέσκο κρεμμύδι, και τρεις φέτες από σκόρδο. Μετά από 2-3 λεπτά αποσύρουμε τις γαρίδες από το τηγάνι. Κόβουμε τις πιπεριές σε λωρίδες, και τις προσθέτουμε στο τηγάνι για να φτιάξουμε την σάλτσα. Σβήνουμε με λευκό κρασί και ρίχνουμε μέσα τη σάλτσα σόγιας, τη πιπερόριζα, το τσίλι, το βαλσάμικο ξύδι με μάνγκο, ξύσμα από λάιμ, το χυμό λαχανικών και το μέλι.
Τέλος, τοποθετούμε ξανά μέσα στο τηγάνι τις γαρίδες και αφήνουμε να μαγειρευτούν για ακόμα ένα λεπτό. Κλείνουμε το μάτι, προσθέτουμε μέσα τον χυμό ντομάτας και ανακατεύουμε όλα τα υλικά για μια τελευταία φορά, είμαστε έτοιμοι να σερβίρουμε.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ