Γειτονιές στο Πιάτο | Δραπετσώνα - 05/03/2023
Malva με σάλτσα καραμέλας

Υλικά

150 γρ. αλεύρι γ.ο.χ
100 γρ. ζάχαρη
1 βανιλίνη
1 κ.γ. μαγειρική σόδα
2 αυγά
30 γρ. μαρμελάδα βερίκοκο
100 ml γάλα
βούτυρο
400 γρ. καραμελωμένο ζαχαρούχο γάλα
50 ml φρέσκο γάλα
50 ml νερό
1 βανιλίνη
100 γρ. ζάχαρη
50 γρ. βούτυρο

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς. Σε ένα μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι, βάζουμε ζάχαρη, βανίλια και λίγη σόδα, και τα ανακατεύουμε. Στη συνέχεια, ρίχνουμε τα αυγά και τα χτυπάμε μαζί με τα στερεά υλικά, έπειτα ρίχνουμε τη μαρμελάδα, προσθέτουμε το γάλα σε μικρές δόσεις και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει μία ομοιόμορφη ζύμη.
Αλευρώνουμε και βουτυρώνουμε το σκεύος που θα χρησιμοποιήσουμε, τοποθετούμε τη ζύμη που φτιάξαμε και ψήνουμε στο φούρνο για 40΄ μέχρι να φουσκώσει και να ροδίσει.
Για το frosting: σε ένα κατσαρολάκι σε χαμηλή φωτιά ρίχνουμε το καραμελωμένο ζαχαρούχο γάλα, και όταν λιώσει ρίχνουμε μέσα λίγο γάλα, λίγο νερό και λίγη ζάχαρη, μία βανίλια και ανακατεύουμε καλά σε χαμηλή φωτιά. Τέλος, βγάζουμε την malva από το φούρνο και περιχύνουμε επάνω το frosting, αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου και μόλις κρυώσει λίγο είμαστε έτοιμοι για το σερβίρισμα.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ