Γειτονιές στο Πιάτο | Γκύζη - 19/03/2023
Κόκκινες φακές με κεφτεδάκια και τυρί κρέμα

ΚΟΚΚΙΝΕΣ ΦΑΚΕΣ ΜΕ ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ ΚΑΙ ΤΥΡΙ ΚΡΕΜΑ

Υλικά

Για την σούπα

½ κρεμμύδι λευκό

50 ml εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο

1 κ.γ. κανέλα

1 κ.γ. κύμινο

1 φύλλο δάφνης

αλάτι

πιπέρι

200 γρ. κόκκινες φακές

300 γρ. σπανάκι

½ κολοκύθι

1 l ζωμό λαχανικών

1 κ.γ. σκόρδο σκόνη

1 τομάτα

Για τα κεφτεδάκια

300 γρ. μοσχαρίσιο κιμά σπάλα

50 γρ. ψωμί μουλιασμένο

1 αυγό

1 κ.γ. αλάτι

50 ml εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο

1 κ.γ .σκόρδο σκόνη

1 κ.γ. κόλιανδρο

1 κ.γ. μοσχοκάρυδο

1 κ.γ. κανέλα

½ λευκό κρεμμύδι

50 ml εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο

50 γρ. βούτυρο

150 γρ. τυρί κρέμα

50 γρ. βούτυρο

 

Εκτέλεση

Για τη σούπα από φακές:

Βάζουμε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και ρίχνουμε μέσα ψιλοκομμένο κρεμμύδι και ελαιόλαδο. Μόλις κάψει το λάδι θα προσθέσουμε τα μπαχαρικά για να καραμελώσει το κρεμμύδι. Στη συνέχεια ρίχνουμε μέσα τις φακές και τις σοτάρουμε για 3-4 λεπτά. Προσθέτουμε τα κολοκύθια, τη ντομάτα, το σπανάκι και σοτάρουμε για 6΄ μέχρι να μαραθούν τα λαχανικά. Προσθέτουμε το ζωμό λαχανικών και λίγη σκόνη σκόρδου. Μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά για περίπου 15’ μέχρι να είναι έτοιμες οι φακές.

 

Για τα κεφτεδάκια:

Σε ένα μπολ τοποθετούμε τον κιμά, το ψιλοκομμένο κρεμμύδι , το αυγό, το μουλιασμένο ψωμί και όλα τα μπαχαρικά. Πλάθουμε και ζυμώνουμε μικρά κεφτεδάκια. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε βούτυρο και ελαιόλαδο μαζί σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε τα κεφτεδάκια για 3΄-4’ μέχρι να ροδίσουν ομοιόμορφα. Με μια τρυπητή κουτάλα τα βγάζουμε από το τηγάνι, τα τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί και τα αφήνουμε στην άκρη

Μόλις η σούπα μας είναι έτοιμη, χαμηλώνουμε τη φωτιά και ρίχνουμε μέσα 2 καλές κουταλιές τυρί κρέμα και ένα μικρό κύβο βουτύρου, μόλις πάρει μια βράση η σούπα προσθέτουμε τα κεφτεδάκια και μαγειρεύουμε για περίπου 10’ ακόμη. 

 

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ