Γειτονιές στο Πιάτο | Στα «Παραδείσια» Πατήσια - 02/04/2023
Κιουνεφέ

Υλικά

Για το σιρόπι:

200 ml νερό

400 γρ κρυσταλλική ζάχαρη

1 λεμόνι ξύσμα

4 γρ. μαστίχα

 

Για το κιουνεφέ:

250 γρ. βούτυρο

1 κ.σ. κουρκουμά

500 γρ. φύλλο κανταΐφι

100 γρ. ανθότυρο

200 γρ. μυζήθρα γλυκιά

100 γρ. μοτσαρέλα φρέσκια

                                                                  

Εκτέλεση

Για το σιρόπι: Σε μία κατσαρόλα ξεκινάμε το σιρόπι, τοποθετούμε την ζάχαρη και το νερό. Στην συνέχεια  ρίχνουμε μέσα το ξύσμα από το λεμόνι, την μαστίχα και ανακατεύουμε.  Μόλις πάρουν βράσει χαμηλώνουμε την φωτιά.

Για το κιουνεφέ: Βάζουμε ένα κατσαρολάκι σε χαμηλή φωτιά και ρίχνουμε μέσα το βούτυρο και το αφήνουμε να λιώσει. Παράλληλα αλείφουμε βούτυρο σε ένα τηγάνι και ρίχνουμε κουρκουμά και το τοποθετούμε σε χαμηλή φωτιά. Απλώνουμε σιγά σιγά το φύλλο κανταΐφι που το σπάμε σε μικρότερα κομμάτια με το χέρι μας. Μόλις ετοιμάσουμε την πρώτη κάτω στρώση προσθέτουμε τα τυριά, βάζουμε λίγο βούτυρο που έχει λιώσει από το κατσαρολάκι  και συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία με τα τυριά και το κανταΐφι. Χαμηλώνουμε και άλλο την φωτιά, προσθέτουμε το υπόλοιπο βούτυρο από το κατσαρολάκι και κλείνουμε με ένα καπάκι, αφήνουμε για 3- 4 λεπτά. Με ένα πιάτο γυρίζουμε το κιουνεφέ και από την άλλη πλευρά για να κάνει κρούστα, προσθέτουμε σιγά σιγά με μια κουτάλα το σιρόπι από την κατσαρόλα στο τηγάνι μέχρι να το ρουφήξει.

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ