ΛΙΓΚΟΥΙΝΙ ΒΟΥΤΥΡΟΥ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ
Υλικά
1 l νερό
50 ml εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
250 γρ. λιγκουίνι
250 γρ. μανιτάρια porto bello
150 γρ. μανιτάρια champignon
½ κρεμμύδι λευκό
1 σκελίδα σκόρδο
50 ml εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
1 κ.γ πιπερόριζα
20 γρ. θυμάρι
50 γρ. μαϊντανό
50 γρ. βούτυρο
2 κ.γ. ανθό αλατιού
πιπέρι
100 ml κρασί λευκό
30 γρ. βούτυρο
100 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
150 γρ. γραβιέρα σκληρή
Εκτέλεση
Σε μία κατσαρόλα βράζουμε και αλατίζουμε το νερό, προσθέτουμε λάδι και ρίχνουμε τα ζυμαρικά, τα αφήνουμε να βράσουν για 7-8 λεπτά. Σε ένα βαθύ τηγάνι σε δυνατή φωτιά ρίχνουμε λάδι, το βούτυρο και τοποθετούμε τα μανιτάρια που τα έχουμε κόψει σε φέτες μαζί με το ψιλοκομμένο σκόρδο και την πιπερόριζα , αλάτι, πιπέρι και θυμάρι και τα σοτάρουμε μέχρι να πάρουν ένα χρυσαφί χρώμα. Στη συνέχεια σβήνουμε με λευκό κρασί σε δυνατή φωτιά και ανακατεύουμε μέχρι να εξατμιστεί η αλκοόλη. Ρίχνουμε στο τηγάνι το υπόλοιπο βούτυρο μαζί με το νερό που βράσαμε τα μακαρόνια και τα ψιλοκομμένα μυρωδικά. Ανακατεύουμε μέχρι να χυλώσει η σάλτσα προσθέτουμε τα μακαρόνια στο τηγάνι και σε δυνατή φωτιά τα μαγειρεύουμε για 2-3 λεπτά ακόμα. Τέλος, αποσύρουμε από τη φωτιά το τηγάνι και προσθέτουμε τα τριμμένα τυριά. Ανακατεύουμε, ελέγχουμε το αλάτι και το πιπέρι και σερβίρουμε.