Γειτονιές στο Πιάτο | Λεωφόρος Αλεξάνδρας - 09/04/2023
Πίτα με μανιτάρια και πέστο από αβοκάντο

ΠΙΤΑ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΚΑΙ ΠΕΣΤΟ ΑΠΟ ΑΒΟΚΑΝΤΟ

Υλικά

250 γρ. μανιτάρια πλευρώτους

150 γρ. μανιτάρια champignon

50 ml ελαιόλαδο

1 κ.γ. ανθό αλατιού

½ κρεμμύδι λευκό

1 σκελίδα σκόρδο

20 γρ. θυμάρι

20 γρ. δεντρολίβανο

1 κ.σ. μουστάρδα σε σκόνη

tabasco®

100 ml κρασί λευκό

2 κ.σ. χυμό λεμονιού

1 κ.γ. τσίλι

 

Για το πέστο αβοκάντο:

2 αβοκάντο ώριμα

½ ματσάκι βασιλικό

2 κ.σ. χυμό λεμονιού

Για το στήσιμο:

1 σουβλακόπιτα

ελαιόλαδο

αλάτι

θυμάρι

1 κ.σ. κρέμα βαλσάμικο με μέλι

 

Εκτέλεση:

Βάζουμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και ρίχνουμε μέσα λάδι και αλάτι, κόβουμε τα μανιτάρια σε μεγάλα κομμάτια και τα σοτάρουμε μαζί με το ψιλοκομμένο κρεμμύδι. Στη συνέχεια, προσθέτουμε θυμάρι, δενδρολίβανο, σκόνη μουστάρδας και tabasco συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 3-4 λεπτά ακόμη και σβήνουμε έπειτα με λευκό κρασί. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και ρίχνουμε μέσα χυμό λεμονιού και σκόνη τσίλι.

Για το πέστο αβοκάντο: Μέσα σε ένα μπλέντερ ρίχνουμε τα αβοκάντο, ελέγχουμε να είναι ώριμα, τον βασιλικό, χυμό από ένα λεμόνι και χτυπάμε μέχρι να κάνει μια ωραία υφή.

Για το στήσιμο: Λαδώνουμε ελαφρά την πίτα ρίχνουμε αλάτι και θυμάρι και την βάζουμε στο τηγάνι να ψηθεί για 2-3 λεπτά. Αφού ψηθεί βάζουμε επάνω τη σάλτσα από τα μανιτάρια και προσθέτουμε 2 κουταλιές από το πέστο αβοκάντο. Ολοκληρώνουμε λίγη σάλτσα βαλσάμικο.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ