Γειτονιές στο Πιάτο | Μεταμόρφωση - 30/04/2023
Τηγανιά λουκάνικο με ρεβίθια

ΤΗΓΑΝΙΑ ΛΟΥΚΑΝΙΚΟ ΜΕ ΡΕΒΙΘΙΑ

 

Υλικά

 

1 λουκάνικο με φέτα, ρίγανη, λιαστή τομάτα

50 ml ελαιόλαδο

½ κίτρινη πιπεριά

½ πράσινη πιπεριά

½ κρεμμύδι λευκό

1 φρέσκο κρεμμύδι

1 ματσάκι μάραθο

1 κ.γ. κύμινο

1 σκελίδα σκόρδο

2 κ.γ. πελτέ τομάτας

100 ml κρασί λευκό

500 γρ ρεβίθια

250 γρ σπανάκι

100 ml ζωμό λαχανικών

1 κ.σ. ανθό αλατιού

tabasco®

μάραθο

 

Εκτέλεση

Βάζουμε το τηγάνι σε δυνατή φωτιά, ρίχνουμε πολύ λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε το λουκάνικο που έχουμε κόψει σε μικρά κομμάτια μέχρι να ροδίσει. Στο ίδιο τηγάνι προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, το φρέσκο κρεμμύδι, το μάραθο, και τις πιπεριές που τις έχουμε κόψει σε μεγάλες φέτες, ρίχνουμε μέσα το κύμινο και το σκόρδο. Στη συνέχεια προσθέτουμε τον πελτέ και μαγειρεύουμε για 3-4 λεπτά ακόμη και έπειτα σβήνουμε με το λευκό κρασί και ανακατεύουμε μέχρι να εξατμιστεί. Μόλις εξατμιστεί το κρασί θα βάλουμε μέσα τα ρεβίθια (τα οποία έχουμε μουλιάσει και προβράσει) να πάρουν μια βράση μαζί με το λουκάνικο. Αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε στο τηγάνι τον ζωμό λαχανικών, το σπανάκι και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 10 λεπτά ακόμα μέχρι να μελώσει και το φαγητό.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ