Γειτονιές στο Πιάτο | Μαρούσι - 07/05/2023
Burger με ψητό κοτόπουλο και αβοκάντο

BURGER ΜΕ ΨΗΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΚΑΙ ΑΒΟΚΑΝΤΟ

 

Υλικά

Για την μαρινάρα:

2 φιλέτα στήθος

30 ml ελαιόλαδο

αλάτι

1 κ.σ. σκόρδο

1 κ.σ. κόλιανδρο

1 κ.σ. κάρυ

1 κ.σ. καπνιστή πάπρικα

πιπέρι

Για τη σάλτσα αβοκάντο:

2 κόκκινες πιπεριές τσίλι

3 κ.σ. λεμόνι χυμό

2 αβοκάντο

3 κ.σ. μαγιονέζα

1 σκελίδα σκόρδο

20 ml ελαιόλαδο

1 κ.σ. κόλιανδρο

½ κρεμμύδι κόκκινο

1 τομάτα

ψωμί για burger

Για το σερβίρισμα:

50 γρ μαρούλι iceberg

50 γρ ρόκα

 

Εκτέλεση

Αρχικά φιλετάρουμε το κοτόπουλο σε μικρότερα φέτες και θα τα βάλουμε σε ένα μπολ, θα ρίξουμε μέσα όλα τα μπαχαρικά, το αλάτι και το λάδι και ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να μαριναριστεί παντού το κοτόπουλο, τα αφήνουμε για 15 λεπτά μέσα στο μπολ στο ψυγείο. Στην συνέχεια σε ένα σχαροτήγανο ψήνουμε το κοτόπουλο 3-4 λεπτά από την κάθε πλευρά αναλόγως πόσο λεπτά έχουμε κόψει τα φιλέτα στην μέση. Ένα λεπτό πριν να είναι έτοιμα πασπαλίζουμε με ξύσμα από ένα λαιμ. Στο ίδιο σχαροτήγανο κόβουμε στην μέση τα ψωμάκια brioche  και τα περνάμε από κάθε πλευρά ώστε να πάρουν χρώμα .

 

Για την σάλτσα: Καθαρίζουμε τα αβοκάντο και τα τοποθετούμε στο μπλέντερ μαζί με τον χυμό από το λεμόνι,  τις πιπεριές τσίλι, το σκόρδο, το ελαιόλαδο, το ξερό κόλιανδρο και την μαγιονέζα και χτυπάμε σε δυνατή και γρήγορη ταχύτητα μέχρι να γίνει το μείγμα κρέμα.

 

Για την σύνθεση του burger: (Από κάτω προς τα πάνω) Ξεκινάμε με την σάλτσα αβοκάντο πάνω στο ψωμάκι, ρίχνουμε το καλαμπόκι, το κρεμμύδι, το μαρούλι, ροδέλα από μια ντομάτα, το κοτόπουλο που ψήσαμε, λίγη σάλτσα αβοκάντο και ρόκα. Κλείνουμε και σερβίρουμε με τηγανητές πατάτες.

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ