PLANT BALLS ΜΕ ΓΑΛΑ ΚΑΡΥΔΑΣ ΚΑΙ ΤΣΙΛΙ
Υλικά
1 πιπεριά πράσινη τσίλι
½ κρεμμύδι λευκό
1 σκόρδο
1 λάιμ ξύσμα
1 κ.σ. πελτέ τομάτας
50 ml ελαιόλαδο
3 τομάτες τριμμένες
2 κ.σ. λάιμ χυμό
tabasco®
1 κ.σ. κουρκουμάς
1 κ.σ. κάρυ
½ ματσάκι φρέσκο κόλιανδρο
250 ml γάλα καρύδας
αλάτι
1 συσκευασία plant balls
Για το σερβίρισμα:
φρέσκο κόλιανδρο
τηγανητό κρεμμύδι
Εκτέλεση
Σε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά, θα βάλουμε μέσα την καυτερή πιπεριά, το ξύσμα λεμονιού lime και τον πελτέ και θα τα σοτάρουμε όλα μαζί για 2 λεπτά ώστε να δώσουν περισσότερο άρωμα στο φαγητό. Θα προσθέσουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, το σκόρδο και λίγο ελαιόλαδο και θα αφήσουμε το κρεμμύδι να καραμελώσει. Μετά από περίπου 5-6 λεπτά θα προσθέσουμε τη σάλτσα ντομάτας και το χυμό από το lime και μαγειρεύουμε για περίπου 15 λεπτά. Στη συνέχεια θα ρίξουμε τα μπαχαρικά μας, φρέσκο κόλιανδρο, ταμπάσκο και το γάλα καρύδας, αλατίζουμε και μαγειρεύουμε για άλλα 7-8 λεπτά. Χαμηλώνουμε την θερμοκρασία και ρίχνουμε μέσα τα κεφτεδάκια. Συνεχίζουμε το μαγείρεμα για άλλα 5 λεπτά μέχρι να μαγειρευτούν τα κεφτεδάκια και να πήξει η σάλτσα. Ελέγχουμε τα καρυκεύματα και σερβίρουμε με λίγο ξύσμα από λάιμ και τηγανητό κρεμμύδι.