Γειτονιές στο Πιάτο | Κολωνός - 04/06/2023
Κέικ με φιστίκια Αιγίνης και γλάσο λευκής σοκολάτας-λεμονιού

Κέικ με φιστίκια Αιγίνης και γλάσο λεμονιού

Υλικά

Για το κέικ:

250 γρ. βούτυρο

150 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική

1 βανίλια

3 κ.σ. λεμόνι χυμό

4 αυγά

1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ

5 κ.σ. γιαούρτι στραγγιστό

80 γρ. φιστίκια Αιγίνης καθαρισμένα

250 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.

 

Για το γλάσο:

100 γρ. σοκολάτα λευκή

3 κ.σ.  λεμόνι τον χυμό

100 γρ ζάχαρη άχνη

φιστίκια Αιγίνης καθαρισμένα

 

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180o C στις αντιστάσεις και βουτυρώνουμε μια μακρόστενη φόρμα. Στον κάδο του μίξερ τοποθετούμε το βούτυρο και με το σύρμα το χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα πρώτα και μόλις αρχίσει να γίνεται κρέμα ρίχνουμε μέσα στον κάδο του μίξερ την κρυσταλλική ζάχαρη, τη βανίλια, το χυμό από το λεμόνι και τα χτυπάμε ξανά σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Συνεχίζοντας το χτύπημα σε χαμηλή ταχύτητα, προσθέτουμε σταδιακά στο μείγμα τα αυγά, το μπέικιν πάουντερ, τον υπόλοιπο χυμό λεμονιού και το γιαούρτι.

Τέλος, ρίχνουμε μέσα σιγά σιγά, χρησιμοποιώντας ένα μεγάλο κουτάλι, το αλεύρι για να δέσει όλα μας τα υλικά. Βγάζουμε τον κάδο  από το μίξερ και με μια μαρίζ ανακατεύουμε προς μια κατεύθυνση το μείγμα. Παίρνουμε την φόρμα και ρίχνουμε μέσα το μείγμα μας, το απλώνουμε καλά και ομοιόμορφα και ψήνουμε για περίπου 50 λεπτά. Με την μύτη από ένα μαχαίρι τρυπάμε στο κέντρο το κέικ αφού το έχουμε αφήσει 10 λεπτά να κάτσει από τον φούρνο που το βγάλαμε και ελέγχουμε εάν έχει ψηθεί.

 

Για το γλάσο: Σε ένα τηγάνι σε χαμηλή φωτιά λιώνουμε την λευκή σοκολάτα με το χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε συνεχόμενα με ένα σύρμα χειρός, αφού λιώσει η σοκολάτα ρίχνουμε την ζάχαρη άχνη και ανακατεύουμε ξανά μέχρι να ομογενοποιηθούν. Γλασάρουμε το κέικ μαζί με λίγο τριμμένο φιστίκι Αιγίνης καθαρισμένο και σερβίρουμε.

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ