Γειτονιές στο Πιάτο | Κολωνός - 04/06/2023
Κοτόπουλο κατσιατόρε με πέννες

Κοτόπουλο κατσιατόρε με πέννες

Για τα ζυμαρικά:

500 γρ. μακαρόνια πέννες

20 ml  εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο

 

Για το κοτόπουλο:

1 κρεμμύδι λευκό

1 σκελίδα σκόρδο

½ πιπεριά κόκκινη

½  πιπεριά πράσινη

100 γρ. λιαστές τομάτες

1 κ.σ. κάπαρη

100 γρ. μανιτάρια porto bello

1 φιλέτο κοτόπουλο στήθος

50 ml  εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο

1 κ.σ. δενδρολίβανο

1 κ.σ. θυμάρι

πιπέρι

ανθός αλατιού

1κ.γ. πάπρικα

tabasco®

100 ml κρασί κόκκινο

200 γρ. τομάτα τριμμένη

 

Για το σερβίρισμα:

φύλλα φρέσκου μαϊντανού

 

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε 2 λίτρα νερό, λίγο ελαιόλαδο και βράζουμε τα ζυμαρικά για 8-10 λεπτά περίπου. Δεν τα κρυώνουμε διότι θα τα βάλουμε δέκα λεπτά πριν είναι έτοιμο το κοτόπουλο στο τηγάνι έτσι ώστε να τα ενσωματώσουμε κατευθείαν στην σάλτσα και θα συνεχιστεί το μαγείρεμα για 3-4 λεπτά ακόμα μέσα στο τηγάνι.

Βάζουμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και ρίχνουμε μέσα το ελαιόλαδο. Προσθέτουμε τα μπαχαρικά μας και αφήνουμε το λάδι να κάψει για να βγάλουν τα αρώματα τους. Κόβουμε το φιλέτο από το κοτόπουλο σε μικρά κυβάκια και το ρίχνουμε στο τηγάνι. Αλατίζουμε, προσθέτουμε καυτερή πάπρικα και 2-3 σταγόνες από tabasco και το σοτάρουμε. Μόλις το κοτόπουλο ροδίσει ρίχνουμε μέσα το κρεμμύδι, το σκόρδο και τις πιπεριές, που έχουμε κόψει σε λεπτές φέτες και σοτάρουμε για 3-4 λεπτά ακόμη. Σβήνουμε με κόκκινο κρασί, αφήνουμε να εξατμιστεί η αλκοόλη ενώ προσθέτουμε τα μανιτάρια, κομμένα και αυτά σε κύβους, την κάππαρη, τη λιαστή ντομάτα. Μόλις εξατμιστεί η αλκοόλη προσθέτουμε ζωμό από την κατσαρόλα που βράσαμε τα μακαρόνια, χαμηλώνουμε την φωτιά και αφήνουμε το φαγητό να μαγειρευτεί για περίπου 10 λεπτά ακόμη.

Τέλος, ρίχνουμε στο τηγάνι και τις πέννες και μαγειρεύουμε για 2-3 λεπτά, ελέγχουμε τα καρυκεύματα, ρίχνουμε λίγα φρέσκα φύλλα μαϊντανού και σερβίρουμε.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ