Γειτονιές στο Πιάτο | Πεύκη - 02/07/2023
Σουφλέ λαχανικών με ψητό κοτόπουλο

ΣΟΥΦΛΕ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ ΜΕ ΨΗΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ

 

Υλικά

500 γρ. πέννες

20 ml ελαιόλαδο

½ πιπεριά κίτρινη

½ πιπεριά κόκκινη

1 κολοκύθι

50 ml ελαιόλαδο

½ κρεμμύδι λευκό

100 γρ. αρακά

κοτόπουλο ψητό σε φέτες

αλάτι

1 κ.γ. πάπρικα καπνιστή

1 κ.σ. λευκό βαλσάμικο ξίδι

250 ml γάλα φρέσκο

250 ml κρέμα γάλακτος

150 γρ. γραβιέρα

150 γρ. ανθότυρο

50 γρ. γραβιέρα

 

Εκτέλεση

Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε το νερό, μόλις πάρει βράσει ρίχνουμε τις πένες και τα βράζουμε για 7 λεπτά στη συνέχεια τα κρυώνουμε με την βοήθεια από ένα σουρωτήρι και τα λαδώνουμε να μην κολλάνε. Σε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά ρίχνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα ψιλοκομμένα λαχανικά, μόλις μαλακώσουν λίγο τα λαχανικά προσθέτουμε στο τηγάνι και τον αρακά. 

Στη συνέχεια κόβουμε σε κυβάκια το ψητό κοτόπουλο και το ρίχνουμε και αυτό μέσα στο τηγάνι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα. Προσθέτουμε αλάτι, πάπρικα καπνιστή, λευκό βαλσάμικο και σταδιακά προσθέτουμε νερό από τα μακαρόνια για να δέσουμε τη γέμιση μας.

Μόλις μαλακώσουν όλα τα υλικά, ρίχνουμε μέσα το γάλα και τη κρέμα γάλακτος, δυναμώνουμε τη φωτιά και βράζουμε τη σάλτσα για λίγα λεπτά ακόμη. Αφαιρούμε το τηγάνι από τη φωτιά και προσθέτουμε μέσα τις πένες, ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά μαζί. Στη συνέχεια ρίχνουμε μέσα τα τυριά και βράζουμε για 2 λεπτά ακόμη.

Τέλος, σε ένα ταψί που έχουμε λαδώσει ελαφρά τοποθετούμε τις πένες με τη σάλτσα και πασπαλίζουμε με λίγο ακόμα τριμμένο τυρί. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° για 25 λεπτά.

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ