Γειτονιές στο Πιάτο | Πειραιά - 24/09/2023
Γιουβέτσι με μύδια

ΓΙΟΥΒEΤΣΙ ΜΕ ΜYΔΙΑ

 

Υλικά 

550 ml νερό

50 ml ελαιόλαδο

300 γρ κριθαράκι μέτριο

1 καρότο

½ φινόκιο

1 σκελίδα σκόρδο

½ κρεμμύδι λευκό

1 πιπεριά Φλωρίνης

50 ml ελαιόλαδο

πιπέρι

μπαχάρι

 βασιλικό φρέσκο

50 ml ούζο

4 τομάτες  τριμμένες

2 κ.γ. τομάτα πελτέ

αλάτι

500 γρ μύδια καθαρισμένα

 

Εκτέλεση

 

Σε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά, ρίχνουμε μέσα 3-4 κουταλιές από ελαιόλαδο, προσθέτουμε το κριθαράκι και ρίχνουμε βραστό νερό ίσα ίσα ώστε να το σκεπάσει. Ανακατεύουμε συχνά για να μην κολλήσει το κριθαράκι και προσθέτουμε βραστό νερό όσες φορές χρειαστεί μέχρι το κριθαράκι να μαλακώσει και να διπλασιάσει το μέγεθος του. Μόλις το κριθαράκι πάρει ένα χρυσαφί χρώμα και μαλακώσει σβήνουμε τη φωτιά.

Για τη σάλτσα: Σε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά, ρίχνουμε λίγες σταγόνες ελαιόλαδο και βάζουμε μέσα τα λαχανικά για να μαγειρευτούν. Αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε για 7-8 λεπτά ώστε να μαλακώσουν όλα τα λαχανικά. Σβήνουμε τα λαχανικά με ούζο. Μόλις εξατμιστεί η αλκοόλη ρίχνουμε τη φρέσκια σάλτσα ντομάτας στο μείγμα λαχανικών και ανακατεύουμε να μαγειρευτούν όλα μαζί. Ελέγχουμε για αλάτι. Μαγειρεύουμε για 10 λεπτά ακόμη σε δυνατή φωτιά και στη συνέχεια ρίχνουμε μέσα τα μύδια. 3-4 λεπτά αργότερα, χαμηλώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε σταδιακά το κριθαράκι στη σάλτσα.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ