Γειτονιές στο Πιάτο | Πειραιά - 24/09/2023
Ψημένο μπουρίτο με λουκάνικο και λαχανικά

ΨΗΜΕΝΟ ΜΠΟΥΡΙΤΟ ΜΕ ΛΟΥΚΑΝΙΚΟ ΚΑΙ ΛΑΧΑΝΙΚΑ

Υλικά
1 λουκάνικο χωριάτικο
½ κόκκινο κρεμμύδι
3 τοματίνια
½ κίτρινη πιπεριά
½ πράσινη πιπεριά
½ κόκκινη πιπεριά
50 ml ελαιόλαδο
tabasco® chipotle
1 κ.σ. σκόρδο
αλάτι
1 κ.γ. ρίγανη
κόλιανδρο φρέσκο
2 tortillas ολικής αξιαγάπητες
2 κ.σ. σάλτσα τομάτας
2 κ.σ. γιαούρτι στραγγιστό
50 γρ τυρί τριμμένο cheddar
5 κ.σ. σάλτσα τομάτας
100 γρ τυρί τριμμένο cheddar
2 κ.σ. γιαούρτι στραγγιστό

Εκτέλεση
Για τη γέμιση του burrito: βάζουμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και ρίχνουμε μέσα το λουκάνικο, το κρεμμύδι και τα ντοματίνια. Αφήνουμε το κρεμμύδι να καραμελώσει και στη συνέχεια ρίχνουμε μέσα τις πιπεριές που έχουμε κόψει σε λωρίδες για να ψηθούν όλα μαζί. Προσθέτουμε ελαιόλαδο, tabasco, σκόνη από σκόρδο, αλάτι, ρίγανη και το ψιλοκομμένο φρέσκο κόλιανδρο και μαγειρεύουμε για 6-7 λεπτά. Παίρνουμε τις τορτίγιες και τις τοποθετούμε επάνω στο τηγάνι για να ψηθούν. Μόλις μαλακώσουν σβήνουμε τη φωτιά.
Για το τύλιγμα: παίρνουμε ένα βαθύ ταψί, πασαλείφουμε με τη σάλτσα ντομάτας για να τοποθετήσουμε στη συνέχεια το burrito μας. Ανοίγουμε τη τορτίγια και ρίχνουμε επάνω τη γέμιση, προσθέτουμε μια κουταλιά γιαούρτι, τριμμένο τυρί τσένταρ, διπλώνουμε και τοποθετούμε το burrito μέσα στο ταψί. Περιχύνουμε με την υπόλοιπη σάλτσα ντομάτας, ρίχνουμε το τριμμένο τυρί τσεντάρ και 2-3 κουταλιές από το γιαούρτι. Βάζουμε στο φούρνο μέχρι να λιώσει το τυρί τσένταρ και να ομογενοποιηθεί με το γιαούρτι και τη σάλτσα.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ