Γειτονιές στο Πιάτο | Καλαμάτα - 30/03/2024
Κοχύλια με σουρωτό Πάρου και λαχανικά

ΚΟΧΥΛΙΑ ΜΕ ΣΟΥΡΩΤΟ ΠΑΡΟΥ ΚΑΙ ΛΑΧΑΝΙΚΑ

Υλικά

50 γρ. κουκουνάρι

500 γρ. ζυμαρικά κοχύλια ριγέ

1 πιπεριά Φλωρίνης

½ μπρόκολο

50 ml εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο

1 κρεμμύδι λευκό

1 σκελίδα σκόρδο

1 κολοκύθι

1 κ.σ. λεμόνι ξύσμα

100 γρ. ελιές

1 ματσάκι βασιλικό

2 κ.σ. λεμόνι χυμό

150 ml νερό από τα μακαρόνια

αλάτι

πιπέρι

1 κ.γ. κουρκουμά

200 γρ. σουρωτό τυρί

 

Εκτέλεση
Σε μία κατσαρόλα με νερό το αφήνουμε να βράσει σε δυνατή φωτιά και προσθέτουμε τα μακαρόνια.

Σε ένα τηγάνι με χαμηλή θερμοκρασία καβουρδίζουμε το κουκουνάρι και το ανακατεύουμε συχνά. Προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο. Στη συνέχεια θα προσθέσουμε το κρεμμύδι και  το σκόρδο, πιπεριά Φλωρίνης κομμένη μαζί με το μπρόκολο σε μικρά μπουκέτα, το κολοκύθι, ξύσμα από λεμόνι, τις ροδέλες ελιάς, φύλλα βασιλικού σε κομμάτια, χυμό από λεμόνι. Στο τηγάνι βάζουμε νερό από τα μακαρόνια και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι, τον κουρκουμά, μία καλή κουταλιά από τυρί  σουρωτή Πάρου και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει και να δέσει η σάλτσα. Με μία τρυπητή κουτάλα προσθέτουμε τα κοχύλια μέσα στη σάλτσα και αφήνουμε να πάρει το φαγητό την τελευταία του βράση.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ