Γλυκές Αλχημείες - 14/02/2015

Συνταγές με σοκολάτα που αναζωπυρώνουν την παντοτινή μας αγάπη παρουσιάζει ο Στέλιος Παρλιάρος! Με τη δύναμη της βασίλισσας της ζαχαροπλαστικής, τη μυρωδιά του φρέσκου βουτύρου και την.. ανατροπή του μοσχοκάρυδου, ψήνεται στο φούρνο αλλά σε μπέν μαρί. Με τον τρόπο αυτό επιτυγχάνεται η ρευστότητα στο εσωτερικό του υγρού κέικ σοκολάτας που σερβίρεται με σως σουμάδας για να γίνει ακόμη πιο διαφορετικό. Στο κρεμέ σοκολάτας, η ιδιαιτερότητα είναι η υφή του. Το γλυκό κόκκινο κρασί έρχεται να προσθέσει ερεθίσματα στο παιχνίδι των αισθήσεων. Το γλυκό συνοδεύει ένα εντυπωσιακό μπισκότο από φιστίκι αιγίνης. Τραγανό με γεύση γεμάτη, κάνει υποχώρηση για να πάρει δεύτερο ρόλο σε αυτή τη συνταγή. Τέλος, το γλυκό σοκολάτας με ουίσκι θα δώσει τη σοφιστικέ νότα. Στη βάση του παίζει το αμύγδαλο. Στην κρέμα του χορεύουν δύο διαφορετικές κουβερτούρες.