Γλυκές Αλχημείες - 16/05/2015

Με προτροπή για Dolce Vita ο Στέλιος φτιάχνει Ιταλικά γλυκά που κυριαρχούν στην καρδιά μας, με απλά υλικά που υπάρχουν πάντα στο ντουλάπι μας. Για αρχή, Caprese torta. Γνωστή, γευστικότατη και πλημμυρισμένη με υγρή σοκολάτα. Σοκολατένια πανδαισία made in Italy! Στη συνέχεια, Torta di riso – Τούρτα με ρύζι. Μας την συστήνουν οι Ιταλοί, που αγαπούν το ρύζι στα γλυκά τους και τη φτιάχνει ο Στέλιος με το δικό του ξεχωριστό τρόπο. Γευστικότατοι συνδυασμοί με κρέμα ρυζιού, πορτοκάλι γλασέ, σοκολάτα, μοσχοκάρυδο και κανέλα δημιουργούν ένα οικείο, λαχταριστό γλυκό. Και για το τέλος, Torta di pane – Τούρτα με ψωμί. Πανεύκολο και γρήγορο γλυκό που καλύπτει όλα τα γούστα και αποτελεί την ιταλική εκδοχή της πουτίγκας. Ξεχωριστή πρόταση φτιαγμένη με τα πιο απλά υλικά, ψωμί, αυγά, γάλα και μπόλικη φαντασία. Υπέροχα γλυκά από τη γειτονική Ιταλία μοιράζεται μαζί μας ο Στέλιος Παρλιάρος, για να κάνουμε τη ζωή μας πιο γλυκιά χρησιμοποιώντας τα πιο βασικά συστατικά που είναι απλά, καθημερινά και οικεία.