Γλυκές Αλχημείες - 19/03/2016

Ο Στέλιος Παρλιάρος μας ξεναγεί στη γενέτειρά του, και γίνεται οδηγός μας στην Κωνσταντινούπολη των παιδικών του αναμνήσεων. Με φόντο δύο από τα πιο γνωστά ζαχαροπλαστεία του Πέραν, θα μάθουμε μαζί τις συνταγές που τα έκαναν διάσημα. Φύγαμε για ένα γευστικό ταξίδι στην αγαπημένη Ανατολή! Ταούκ κιοκτσού, το αγαπημένο γλύκισμα των Σουλτάνων του Τοπ Καπί. Πρόκειται για μια συνταγή φορτωμένη με μεγάλη ιστορία, που είναι διάσημη για μια ιδιαιτερότητά της: περιέχει στήθος από κοτόπουλο! Και για να γίνει ακόμα πιο ξεχωριστή, η πρόταση του Στέλιου περιλαμβάνει άλλο ένα εντυπωσιακό στοιχείο: το μαύρο κοτόπουλο! Η εξευγενισμένη και λεπτή γεύση του παραπέμπει στη γαλλική καταγωγή του, και ταιριάζει απόλυτα σε μια μοναδική συνταγή που συνδυάζει τη φινέτσα της Δύσης με τη μαγεία της Ανατολής. Το προφιτερόλ του Inci αποτελεί για πολλούς την πιο γλυκιά ανάμνηση μιας βόλτας στο Πέραν, και σίγουρα έχει σημαδέψει όσους είδαν αυτό το σοκολατένια πειρασμό να σχηματίζει βουνά σε περίοπτη θέση μέσα στο ζαχαροπλαστείο. Χειροποίητα σου, ελαφριά κρέμα ζαχαροπλαστικής και μια σος από σοκολάτα και κακάο. Απλή στην εκτέλεση αλλά πλούσια σε γεύση, μια συνταγή που θα σας συναρπάσει!