Γλυκές Αλχημείες - 28/01/2017

O Στέλιος Παρλιάρος και οι Γλυκές Αλχημείες αλλάζουν ήπειρο και μας ταξιδεύουν στην πιο...γλυκιά πλευρά της Αυστραλίας.
Σήμερα, ο Στέλιος Παρλιάρος μας ξεναγεί στην κοσμοπολίτικη και εντυπωσιακή Μελβούρνη, την τρίτη μεγαλύτερη «ελληνική» πόλη μετά την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, λόγω της τεράστιας και δραστήριας ελληνικής παροικίας της. Οι εκπλήξεις όμως δε σταματούν εδώ, καθώς το εργαστήριο της εκπομπής είναι πανέτοιμο για να υποδεχτεί δύο πολύ ξεχωριστούς καλεσμένους. Πρόκειται για τους πολυβραβευμένους σεφ, Γιώργο Καλομπάρη και Χριστόφορο Πέσκια. Μαζί θα μας δείξουν δύο υπέροχες συνταγές: κρέμα καπουτσίνο με πλούσιο αφρόγαλα σε μορφή σαντιγί και αρωματικό μουχαλεμπί, σε τρεις παραλλαγές. Tέλος, ο Γιώργος Καλομπάρης μας παρουσιάζει από το εργαστήριό του στην Μελβούρνη τη δική του εκδοχή για το μπακλαβά. Ιδιαίτερος και εντυπωσιακός, όπως ακριβώς αρμόζει στον βασιλιά των σιροπιαστών.