Γλυκές Αλχημείες | Χταπόδι με φάβα Σαντορίνης, τσιπούρα φιλέτο με πουρέ σπανάκι και πορτοκαλόπιτα - 12/05/2018

Αυτό το Σάββατο στις Γλυκές Αλχημείες οι γεύσεις ταξιδεύουν σε κάθε γωνιά της Ελλάδας! Ο Στέλιος Παρλιάρος ανοίγει τους ορίζοντες της εκπομπής και τις πόρτες του εργαστηρίου του, για να υποδεχτεί δύο ξεχωριστούς καλεσμένους: τον Λευτέρη Λαζάρου και τον Χριστόφορο Πέσκια. Οι δύο πολυβραβευμένοι σεφ που έχουν γράψει το δικό τους κεφάλαιο ο καθένας στο βιβλίο της ελληνικής γαστρονομίας, ενώνουν τις δυνάμεις τους με τον αδιαμφισβήτητο μετρ γλυκών δημιουργιών. Θα μας δείξουν δύο αλμυρές και μία γλυκιά συνταγή με …άρωμα Ελλάδας. Χταπόδι με λαχταριστή φάβα Σαντορίνης αρωματισμένη με λάδι τρούφας, τσιπούρα φιλέτο με πουρέ σπανάκι και φύλλο κρούστας και πορτοκαλόπιτα από υπέροχα, ολόφρεσκα πορτοκάλια Λακωνίας. Ταξιδέψτε πρώτη θέση με … άρωμα Ελλάδας.