Γλυκές Αλχημείες - 23/02/2020

Η Ίρις και ο Κωνσταντίνος ξυπνούν με νοσταλγική διάθεση και όρεξη για γλυκά άλλης εποχής. Στο σεντούκι της γιαγιάς ανακαλύπτουν αντικείμενα που τους γυρνούν στην περίοδο όπου τα ραντεβού γίνονταν σε ζαχαροπλαστεία και ο έρωτας ξυπνούσε πάνω από μια σεράνο ή πάστα αμυδάλου. Ο Στέλιος τούς συνοδεύει σε ένα παραδοσιακό ζαχαροπλαστείο όπου γνωρίζουν την κλασική γαλλική τούρτα Saint Honoré και στη συνέχεια, οι τρεις τους απολαμβάνουν τον καφέ τους σε ένα σύγχρονο στέκι με ρετρό αναφορές.

Η νοσταλγία συνεχίζεται και στο στούντιο και η παρέα δημιουργεί δυο απίθανα γλυκά που αναπολούν οι παλιοί και λατρεύουν οι νέοι. Η διαχρονική απόλαυση κρύβεται σε μια κλασική σοκολατίνα με τρούφα και κερασάκια και σε ένα μιλφέιγ με πλούσια κρέμα και τραγανό φύλλο.

Ένα γλυκό ταξίδι με υπέροχες γεύσεις από το παρελθόν που μας μαγεύουν ακόμα και σήμερα, στις Γλυκές Αλχημείες με τον Στέλιο Παρλιάρο.