Happy Traveller | Αλβανία | Μέρος Δ - 04/02/2023

Το Happy Traveller έχει ξεκινήσει ένα οδοιπορικό στη γειτονική μας χώρα, την Αλβανία θα δούμε το 4ο μέρος του ταξιδιού. Ο Ευτύχης και η Ηλέκτρα συνεχίζουν το roadtrip στη νότια Αλβανία, στην περιοχή που είναι γνωστή και ως Βόρεια Ήπειρος.

Οι ταξιδιώτες μας ξεκινούν τη βόλτα τους από το ιστορικό μοναστήρι των Αγίων Σαράντα από το οποίο πήρε το όνομά της η πόλη. Αφού θαυμάσουν την παραθαλάσσια πόλη από ψηλά, πηγαίνουν λίγο πιο νότια στον άλλο λόφο με θέα, όπου βρίσκεται το κάστρο Lekoursi. Στο κάστρο αυτό συναντούν και τον φίλο τους Λεωνίδα, που ζει μόνιμα εκεί και τους δίνει πολλές ενδιαφέρουσες πληροφορίες για την πόλη των Αγίων Σαράντα και την ιστορία της περιοχής.

Επόμενη στάση, η Φοινίκη που αποτελεί και έδρα του ενός από τους δύο Δήμους της νότιας Αλβανίας με επίσημα αναγνωρισμένη Ελληνική μειονότητα. Ανεβαίνουν στην κορυφή του βράχου, για να δουν την αρχαία πόλη της Φοινίκης και πηγαίνουν να φάνε σε παραδοσιακή ταβέρνα της περιοχής. Επισκέπτονται την ιστορική μονή του Αγίου Νικολάου του Μεσοποτάμου και την Ιερά Μονή Παναγίας πάνω στο βουνό δίπλα στο χωριό Κώσταρι. Επόμενες στάσεις, το χωριό Λιβαδειά και κάποια πιο απομακρυσμένα χωριά πάνω στα βουνά, όπως η Γράβα.

Συνεχίζοντας το οδοιπορικό τους στον κάμπο της Φοινίκης πηγαίνουν στα χωριά Αλύκο και Τσαούσι και καταλήγουν στο ποτάμι Μπίστριτσα, όπου βουτούν στα δροσερά νερά του.

Το οδοιπορικό στην Αλβανία δεν σταματά εδώ και θα συνεχιστεί και στο επόμενο επεισόδιο.

#HappyTraveller