Ώρα Για Φαγητό με την Αργυρώ - 05/10/2020
Σαλάτα με φαγόπυρο και τυρί κρέμα

Υλικά
1 σαλάτα Καπριτσιόζα Φρεσκούλης
1 φλ. βρασμένο φαγόπυρο
1/2 ματσάκι μαϊντανό (τρυφερά φύλλα ολόκληρα)
1/2 ματσάκι δυόσμο (τρυφερά φύλλα ολόκληρα)
λίγα φύλλα βασιλικό φρέσκο
1 πράσινο μήλο με τη φλούδα (κομμένο σε λεπτές φέτες)
1 φλ. φρέσκα blueberries
1/2 φλ. καρύδια
2 κ.σ κολοκυθόσπορο
Για το ντρεσινγκ
1/4 φλ. ελαιόλαδο
χυμό από 1 λεμόνι
χυμός από 1 λάιμ

λίγο αλάτι


Εκτέλεση
Για το φαγόπυρο σαλάτα, βάζουμε τη σαλάτα καπριτσιόζα σε μία σαλατιέρα.
Προσθέτουμε το φαγόπυρο, τα φρούτα, τα φύλλα από τα βότανα, τα καρύδια και τον κολοκυθόσπορο.

Χτυπάμε τα υλικά του ντρέσινγκ και περιχύνουμε τη σαλάτα.
Για το φαγόπυρο
Για να μαγειρέψετε το φαγόπυρο μουλιάστε το πρώτα σε νερό.
Ξεπλύνετε πολύ καλά κάτω από τρεχούμενο νερό και βράστε 1 φλιτζάνι φαγόπυρο σε 2 φλιτζάνια νερό βραστό αλατισμένο για λίγα λεπτά μέχρι να σκάσει ο κόκκος και να μαλακώσει ελαφρά.
Στραγγίστε κι αφήστε να κρυώσει καλά για να μπει στη σαλάτα.
Αν μουλιάσετε το φαγόπυρο από το προηγούμενο βράδυ θέλει μόνο 3´βράσιμο. Αλλιώς περίπου 12′ -15.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ