Ώρα Για Φαγητό με την Αργυρώ - 09/11/2020
Σπανάκι σοτέ με τυρί

Υλικά Συνταγής
1 κιλό σπανάκι
3 κσ ελαιόλαδο
1 σκελίδα σκόρδο
2-3 τρυφερά φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
1 πράσο ψιλοκομμένο
3 κ.σ. ψιλοκομμένο άνηθο
1/4 κ.γλ. μοσχοκάρυδο
4 κ.σ. τυρί κρέμα
2 κσ κρέμα βαλσαμικού
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση
Για το σπανάκι σοτέ, καθαρίζουμε, πλένουμε και χοντροκόβουμε το σπανάκι και το αφήνουμε να στεγνώσει καλά.

Σε πλασοτέ κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και αφήνουμε για 1΄ το σκόρδο να βγάλει το άρωμά του. Το αφαιρούμε.

Προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμυδάκια, τον άνηθο και το πράσο.

Τα αφήνουμε 4΄- 5΄ σε χαμηλή φωτιά να γίνουν διάφανα.

Δυναμώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε το σπανάκι. Το αφήνουμε σε δυνατή φωτιά 4΄- 5΄ να πιει τα υγρά του και να πέσει ο όγκος του.

Αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε το μοσχοκάρυδο.

Τέλος προσθέτουμε το φρέσκο τυρί και ανακατεύουμε 1΄- 2΄ να γίνει κρέμα.

Σερβίρουμε με τσιπς πίτας, φρυγανισμένο ψωμί ή συνοδεύουμε πουλερικά και κρεατικά.

Μια με δύο κουταλιές βαλσαμικού στο τέλος απογειώνουν τη γεύση.

Αν θέλετε, μπορείτε να πασπαλίσετε με μείγμα τυριών που λιώνουν και να το βάλετε κάτω από το καυτό γκριλ για 2-3 ‘ να λιώσουν τα τυριά και να έχει το ντιπ τυρένια, μαστιχωτή υφή.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ