Ώρα Για Φαγητό με την Αργυρώ - 30/11/2020
Φυτικό burger με καραμελωμένα κρεμμύδια

Υλικά Συνταγής

  • 1 κιλό κιμά μοσχαρίσιο (μία φορά περασμένο στη μηχανή του κιμά
  • με αρκετό λίπος-προτεινόμενα κομμάτια: λαιμός και λάπα ανάμεικτα)
  • 1/4 παγωμένο νερό
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 4 ψωμάκια για hamburger
  • Για τα καραμελωμένα κρεμμύδια:
  • 2 κ.σ βούτυρο
  • 4 μέτρια κρεμμύδια κομμένα σε λεπτές φέτες
  • 1 κ.σ βαλσαμικό ξίδι
  • 2 κ.σ μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση

Ξεκινάμε τα burger με καραμελωμένα κρεμμύδια, βάζοντας τον κιμά σε ένα μπολ. Προσθέτουμε το κρύο νερό, αλάτι και πιπέρι και τον ζυμώνουμε καλά. Τον αφήνουμε σκεπασμένο στο ψυγείο.

Λιώνουμε το βούτυρο σε τηγάνι και προσθέτουμε τα κρεμμύδια. Τα αφήνουμε να μαλακώσουν και να ξανθύνουν καλά για 10΄-15΄ σε χαμηλή φωτιά. Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε το μπαλσάμικο. Τέλος πασπαλίζουμε τα κρεμμύδια με το μαϊντανό.

 

Ισομοιράζουμε τον κιμά σε 4 μέρη. Πλάθουμε 4 μπιφτέκια για burger, τα αλατοπιπερώνουμε εξωτερικά (όταν λιώνει το λίπος στο ψήσιμο το αλατοπίπερο φεύγει).

Ακουμπάμε τα μπιφτέκια στη σχάρα και ψήνουμε για 3΄-4΄ από κάθε πλευρά, ανάλογα πώς τα θέλουμε ψημένα. Όσο λιγότερο τα ψήσουμε τόσο πιο ζουμερά θα είναι.

Κόβουμε τα ψωμάκια στη μέση και τα ψήνουμε για λίγο στη σχάρα. Βάζουμε επάνω τα καραμελωμένα κρεμμύδια και τα μπιφτέκια και σκεπάζουμε με τα ψημένα ψωμάκια

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ