Ώρα Για Φαγητό με την Αργυρώ - 01/12/2020
ΡΙΓΑΤΟΝΙ ΜΕ ΤΥΡΙΑ ΚΑΙ ΑΡΩΜΑΤΙΣΜΕΝΗ ΚΡΕΜΑ

ΥΛΙΚΑ

500 γρ. ΡΙΓΑΤΟΝΙ

600 γρ. ΜΙΞ ΤΥΡΙΩΝ

3 ΦΕΤΕΣ ΜΠΕΪΚΟΝ

1 ΣΚΕΛΙΔΑ ΣΚΟΡΔΟ

500 γρ. ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ 12% ΛΙΠΑΡΑ

ΣΧΟΙΝΟΠΡΑΣΟ

ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ

ΑΛΑΤΙ

ΠΙΠΕΡΙ

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ροδίζουμε για 2′-3′ ολόκληρες τις φέτες του μπέικον, σε αντικολλητικό τηγάνι για να βγάλει το άρωμα του. Προσθέτουμε 1 σκ. σκόρδο και αρωματίζουμε για 1′. Τα αφαιρούμε όλα.

Στο ίδιο τηγάνι βάζουμε την κρέμα και αφήνουμε να πάρει βράση. Αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε μέσα το ψιλοκομμένο σχοινόπρασο και λίγο αλατοπίπερο.

Βράζουμε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό, δυο λεπτά λιγότερο από ότι αναγράφεται στην συσκευασία. Τα στραγγίζουμε. Τα βάζουμε σε πυρίμαχο σκεύος τα ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και τα περιχύνουμε με την κρέμα.

Προσθέτουμε τα τυριά και προαιρετικά το σωταρισμένο μπέικον ψιλοκομμένο.

Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 200ºC για 25′ περίπου μέχρι ελαφρά να ροδίσει η επιφάνεια και να λιώσουν τα τυριά.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ