Ώρα Για Φαγητό με την Αργυρώ - 09/12/2020
Σφολιατοπιτάκια με ψητό χοιρινό

ΥΛΙΚΑ

1 φύλλο σφολιάτας

200 γραμ. Fouantre χοιρινό ψητό με μυρωδικά IFANTIS

4 φρέσκα κρεμμυδάκια με τα φύλλα τους (ψιλοκομμένα)

1 καρότο τριμμένο

1 κ.σ μαϊντανό ψιλοκομμένο

5-6 ντοματίνια ψιλοκομμένα

6 φέτες Havarti ARLA

αλάτι

πιπέρι

Για την επάλειψη

1 αυγό

 

 

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προθερμαίνουμε πρώτα το φούρνο στους 200 °C στον αέρα. Θα ψήσουμε στη μεσαία σχάρα.

Για τη γέμιση

Ψιλοκόβουμε το ψητό χοιρινό και το τυρί σε μικρά κομμάτια και το βάζουμε σε ένα μπολ. Προσθέτουμε το καρότο, τα κρεμμυδάκια, το μαϊντανό, τα ντοματίνια ψιλοκομμένα, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε καλά  τα υλικά.

Για τη σφολιάτα

Σε αλευρωμένη επιφάνεια με τον πλάστη ανοίγουμε λίγο τη σφολιάτα ώστε το μέγεθος της να είναι περίπου 40×30 εκατοστά.

Με κουπ πατ διαμέτρου 10 εκατ., κόβουμε 12 δίσκους στη σφολιάτα. Λαδώνουμε φόρμες για μάφινς, βάζουμε μέσα τους δίσκους σφολιάτας. Γεμίζουμε με δύο κουταλιές γέμιση.

Κατά τον ίδιο τρόπο ανοίγουμε και το άλλο φύλλο σφολιάτας σε πιο λεπτό φύλλο. Με κουπ πατ 8 εκατ., κόβουμε 12 δίσκους σφολιάτας.

Αλείφουμε με χτυπημένο αυγό τις άκρες από τα καπάκια σφολιάτας και κλείνουμε τα σφολιατοπιτάκια. Τσιμπάμε τις άκρες της σφολιάτας περιμετρικά ώστε να φυλακίζουμε τη γέμιση. Με κοφτερό μαχαίρι χαράζουμε μικρές χαρακιές, σταυρωτά στην επιφάνεια.

Ψήνουμε για 10΄ στους 200 °C και χαμηλώνουμε στους 170 °C στον αέρα. Συνεχίζουμε το ψήσιμο μέχρι να ροδίσουν καλά και να γίνει τραγανή η σφολιάτα. Αφήνουμε να σταθούν για 10΄ και ξεφορμάρουμε

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ