Ώρα Για Φαγητό με την Αργυρώ - 10/12/2020
Fajitas

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ FAJITAS

40 γρ. ηλιέλαιο

270 γρ. στήθος κοτόπουλου

120 γρ. πράσινη πιπεριά

50 γρ. κόκκινη πιπεριά

50 γρ. κίτρινη πιπεριά

150 γρ. κόκκινο ξερό κρεμμύδι

10 γρ. fajitas spice mix

150 γρ. σάλτσα ranchera

100 γρ. ντομάτα φρέσκια

20 γρ. φρέσκο κρεμμύδι

6 τορτίγιες

60 γρ. φρέσκο τυρί κρέμα

 

Για το pico de gallo

 

300 γρ. φρέσκια ντομάτα

50 γρ. κρεμμύδι

7 γρ. κόλιανδρο φρέσκο

4 γρ. αλάτι

2 γρ. πιπεριές jalapenos

4 γρ. ελαιόλαδο

χυμό απο 2 λαϊμ

 

Για τη σάλτσα ραντσέρα

75 γρ. κρεμμύδι

10 γρ. φρέσκο κόλιανδρο

7 γρ. αλάτι

4 γρ. σκόνη σκόρδου

3 γρ. πάπρικα γλυκιά

3 γρ. κύμινο

1 κιλό ντομάτες κονκασέ

4 γρ. tacos spice mix

125 γρ. πράσινες πιπεριές

20 γρ. πιπεριές jalapenos τουρσί

5 γρ. ζάχαρη

5 γρ. βιολογικό βαλσαμικό ξίδι kalamata papadimitriou

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

 

Σε ένα μπλέντερ προσθέτουμε όλα τα υλικά για τη σάλτσα ραντσέρα και πολτοποιούμε. Αφήνουμε στην άκρη.

 

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά για το pico de gallo. Αφήνουμε στην άκρη.

 

Σε βαθύ τηγάνι, ρίχνουμε το ηλιέλαιο και σωτάρουμε το στήθος κοτόπουλο, κομμένο λωρίδες.

Προσθέτουμε το κρεμμύδι, κομμένο σε μισές ροδέλες και τις τρίχρωμες πιπεριές, κομμένες ζουλιέν.

Ραντίζουμε με το μείγμα μπαχαρικών και τέλος προσθέτουμε 150γρ. από την σάλτσα ραντσέρα.

Μαγειρεύουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα προσέχοντας τα λαχανικά να παραμείνουν ελαφρώς τραγανά.

Σερβίρουμε σε καυτό μαντέμι και γαρνίρουμε με 100 γρ. φρέσκια ντομάτα κομμένη ροδέλες και ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμύδι.

Σε μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε τις τορτίγιες και τις τοποθετούμε σε σκεύος κλειστό ( για να παραμείνουν ζεστές ).

Η fajitas συνοδεύεται με φρέσκο τυρί κρέμα, guacamole και pico de gallo.

Τυλίγουμε σε ζεστές πίτες το μείγμα λαχανικών και κοτόπουλου προσθέτοντας το ντίπ της αρεσκείας μας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ