Ώρα Για Φαγητό με την Αργυρώ - 11/12/2020
Γλυκό με μαρέγκες & κόκκινα φρούτα

ΥΛΙΚΑ

15 έτοιμα μαρεγκάκια 

300 γρ. κρέμα γάλακτος με 36% λιπαρά ARLA

1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό

4 κ.σ. ζάχαρη άχνη 

1 κεσεδάκι φρούτα του δάσους

λίγα φιστίκια Aιγίνης

λίγα φύλλα δυόσμου

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για τη σάλτσα φράουλας

Κρατάμε λίγα φρούτα του δάσους στην άκρη για το γαρνίρισμα.

Πασπαλίζουμε τα υπόλοιπα φρούτα με την άχνη και με τα χέρια πολτοποιούμε τα φρούτα έτσι έχουμε μια ολόφρεσκια ωμή σάλτσα. Τη διατηρούμε στο ψυγείο μέχρι να σερβίρουμε.

Για την κρέμα

Ρίχνουμε την παγωμένη κρέμα γάλακτος με 36% λιπαρά και την άχνη και χτυπάμε με μίξερ χειρός για λίγα λεπτά μέχρι να γίνει η κρέμα παχύρευστη. Προσθέτουμε το γιαούρτι. Ανακατεύουμε απαλά με μαρίζ να ενωθούν κρέμα και γιαούρτι.

Στήνουμε το γλυκό

Σε διάφανη ανοιχτή πιατέλα ή γυάλινο διάφανο μπολ, κάνουμε στρώσεις κρέμα, μαρέγκες, σάλτσα φράουλα.

Σπάστε μερικές μαρέγκες μέσα στο μείγμα για πιο ωραία υφή. Επαναλαμβάνουμε τις στρώσεις. Περιχύνουμε με την υπόλοιπη σάλτσα φρούτων και πασπαλίζουμε την επιφάνεια με σπασμένες μαρέγκες. Γαρνίρουμε με φρούτα δάσους και φράουλες ολόκληρες, φύλλα δυόσμου και αν θέλουμε ψίχα φιστίκι Αιγίνης ωμό.

Σερβίρουμε το γλυκό αμέσως, με το μπολ στο τραπέζι. Σερβίρεται με κουτάλι.

 

https://www.argiro.gr/recipe/christougenniatiko-glyko-me-maregkes/

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ