Ώρα Για Φαγητό με την Αργυρώ - 14/12/2020
Κοκκινιστό λαχανόρυζο

ΥΛΙΚΑ

1/3 φλ. ελαιόλαδο ΛΑΤΖΙΜΑΣ

2 μέτρια κρεμμύδια (κομμένα σε καρέ)

1 πράσο (κομμένο σε φέτες)

2 καρότα (κομμένο σε φέτες)

1 μέτριο λάχανο χοντροκομμένο

1 κ.σ πελτέ ντομάτας

1 φλ. ψιλοκομμένες ντομάτες

1-2 κλωνάρια σέλερι

1 φλ. ρύζι καρολίνα ή γλασέ

2 φλ. νερό ζεστό

χυμό από 1 λεμόνι

αλάτι

πιπέρι

Για το σερβίρισμα

ψιλοκομμένο μαϊντανό και άνηθος

λίγο ελαιόλαδο

(προαιρετικά) γιαούρτι ή φέτα τριμμένη

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ         

Ζεσταίνουμε πρώτα σε μία κατσαρόλα το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι, το σέλερι και τα πράσα.

Προσθέτουμε τα καρότα και το κομμένο λάχανο. Σοτάρουμε για λίγα λεπτά να πέσει ο όγκος του λάχανου στο μισό. Προσθέτουμε τον πελτέ και τον τρίβουμε στην κατσαρόλα να ψηθεί για 1΄. Προσθέτουμε την ψιλοκομμένη ντομάτα, το ρύζι, το ζεστό νερό και αλατοπιπερώνουμε. Σιγοβράζουμε για 18′ με 20’ μέχρι να γίνει το ρύζι. Στο τέλος ρίχνουμε το χυμό από 1 λεμόνι και ραντίζουμε το λαχανόρυζο με λίγο ελαιόλαδο.

 

https://www.argiro.gr/recipe/lachanoryzo-lemonato/

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ