Ώρα Για Φαγητό με την Αργυρώ - 14/12/2020
Τάκος με τσίλι κον κάρνε & κόκκινα φασόλια

ΤΑΚΟΣ ΜΕ ΤΣΙΛΙ ΚΟΝ ΚΑΡΝΕ ΚΑΙ ΦΑΣΟΛΙΑ ΚΟΚΚΙΝΑ

800 γρ. κιμά μοσχαρίσιο

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1 πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη

3 σκελίδες σκόρδο

1 κ.σ. κύμινο

2 κ.σ. πάπρικα

2 κ.σ. ρίγανη

2 κ.σ. πελτέ ντομάτας

1 μπουκάλι μπύρα 330 ml

1 κ.σ. κακάο

400 γρ. ντομάτες ψιλοκομμένες (κονκασέ)

400 γρ. έτοιμα φυσικά φασόλια κόκκινα 3 ΑΛΦΑ

λίγες σταγόνες ταμπάσκο

2-3 φρέσκα κρεμμυδάκια

Για το σερβίρισμα

γιαούρτι με λίγο λεμόνι

έτοιμα τάκος

φρέσκο κόλιανδρο

κόκκινη πιπερίτσα τσίλι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ροδίζουμε σε βαθύ τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο τον κιμά για 8′ διαλύοντας τον σε μικρά κομματάκια. Τον κρατάμε σε πιατέλα.

Βάζουμε λίγο ακόμη ελαιόλαδο και ρίχνουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και την πιπεριά και τα αφήνουμε για 4′-5′ σε μέτρια φωτιά να μαραθούν. Προσθέτουμε τα μπαχαρικά, το κακάο και τον πελτέ. Σβήνουμε με την μπύρα. Αφήνουμε να εξατμιστούν όλα τα υγρά. Ξαναβάζουμε τον ψημένο κιμά στα υλικά και προσθέτουμε την ψιλοκομμένη ντομάτα.

Σιγοβράζουμε σε πολύ χαμηλή φωτιά για 1 ώρα μέχρι να πυκνώσει πολύ η σάλτσα και να δέσει καλά. Ρίχνουμε λίγο ταμπάσκο και αλατοπιπερώνουμε.

Στο γιαούρτι προσθέτουμε το χυμό λεμονιού.

Γεμίζουμε τα τάκος με την σάλτσα κιμά. Γαρνίρουμε με γιαούρτι, ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμύδι, φρέσκο κόλιανδρο και καυτερή πιπεριά.

 

https://www.argiro.gr/recipe/chili-con-carne/

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ