Ώρα Για Φαγητό με την Αργυρώ - 15/12/2020
Γαριδομακαρονάδα με λαζανάκι

ΥΛΙΚΑ

8 γαρίδες φρέσκες

3- 4 κ.σ. ελαιόλαδο

1/2 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1 σκελίδα σκόρδο

1 καυτερή πιπερίτσα

1/4 φλ. ούζο

1 πρέζα καστανή ζάχαρη

400 γραμ. ψιλοκομμένες ντομάτες φρέσκες ή κονκασέ

2 κ.γλ. μαϊντανός ψιλοκομμένος

αλάτι

φρεσκοτριμμένο πιπέρι

300 γραμ. λαζανάκι ΗΛΙΟΣ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Καθαρίζουμε τις γαρίδες, βγάζοντας το κέλυφος από το σώμα και αφήνοντας το κεφάλι. Αφαιρούμε με προσοχή το έντερο από την ράχη της κάθε γαρίδας.

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα βαθύ τηγάνι και σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά, το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και ολόκληρη τη σκελίδα του σκόρδου για 2 λεπτά. Προσθέτουμε τις γαρίδες  και τις σοτάρουμε για 1 λεπτό από κάθε πλευρά, μέχρι να αλλάξουν χρώμα. Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε την καυτερή πιπερίτσα, για έξτρα σπιρτάδα στη γαριδομακαρονάδα μας. Σβήνουμε με το ούζο, και αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ για 1-2 λεπτά. Βγάζουμε τις γαρίδες σε μία πιατέλα και τις σκεπάζουμε. Να θυμάστε ότι είναι σημαντικό να μην παραβράσετε τις γαρίδες.

Προσθέτουμε την καστανή ζάχαρη και τις ντομάτες και βράζουμε για 8-10 λεπτά.

Βράζουμε τα ζυμαρικά σε άφθονο αλατισμένο νερό για 2 λεπτά λιγότερο από τον χρόνο που αναγράφεται στη συσκευασία.

Ξαναρίχνουμε τις γαρίδες να βράσουν, για 2 λεπτά μόνο, με τη σάλτσα. Με μία τσιμπίδα προσθέτουμε τα ζυμαρικά στο τηγάνι όπως στάζουν νερό και τα αφήνουμε να βράσουν μέσα στη σάλτσα για 1 λεπτό, σε δυνατή φωτιά για να γλασάρει η σάλτσα. Πασπαλίζουμε τη γαριδομακαρονάδα με το μαϊντανό και σερβίρουμε αμέσως.

 

https://www.argiro.gr/recipe/garidomakaronada/

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ