Ώρα Για Φαγητό με την Αργυρώ - 17/12/2020
Μπουρεκάκια με σαλάμι & τυρί

ΥΛΙΚΑ

Για τη ζύμη

1/2 φλ. ηλιέλαιο

1/2 φλ. χλιαρό γάλα

1/2 κ.γλ. ζάχαρη

1/2 κ.σ. ξίδι

2 πρέζες αλάτι

1/2 κ. γλ. ξηρή μαγιά

200 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

μαύρο σουσάμι

 

Για τη γέμιση

 

8 φέτες σαλάμι αέρος PICANTO ΙFANTIS 

1 φλ. σκληρό τυρί Δανίας ΑRLA

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάζουμε σε ένα μπολ το λάδι, το χλιαρό γάλα (όχι πάνω από 35oC), τη ζάχαρη, το αλάτι, το ξίδι και τη μαγιά και τα ανακατεύουμε μέχρι διαλυθούν. Προσθέτουμε το αλεύρι και λίγο λίγο ανακατεύοντας με ένα κουτάλι και στο τέλος το δουλεύουμε με τα χέρια.

Όταν μαζευτεί η ζύμη σε μπάλα την χωρίζουμε σε 12 μπαλάκια ομοιόμορφα. Η ζύμη πρέπει να είναι απαλή, αφράτη και αρκετά λαδερή.

Κόβουμε σε μικρά κομμάτια το σαλάμι και το ανακατεύουμε σε ένα μπολ με το τυρί.

Πιάνουμε ένα κομμάτι ζύμης, πατάμε την ζύμη ανάμεσα στις παλάμες μας να πλατύνει.Βάζουμε σε κάθε μπουρέκι από λίγη γέμιση (σαλάμι και τυρί).

Κλείνουμε καλά τις ενώσεις. Βάζουμε αραιά τα μπουρεκάκια σε ταψί, με την ένωση προς τα κάτω. Όταν τα τελειώσουμε και τα 12 τα αλείφουμε με ένα πινέλο με γάλα ή με διάλυμα αυγού.

Πασπαλίζουμε με μαυροσίσαμο.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 150οC στον αέρα, στη μεσαία σχάρα, περίπου 25-30 λεπτά μέχρι να φουσκώσουν και να ροδίσουν.

 

https://www.argiro.gr/recipe/mpourekakia-nostima-me-salami-kai-tyri/

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ