Ώρα Για Φαγητό με την Αργυρώ - 18/12/2020
Λουκουμάδες

ΥΛΙΚΑ

500 γρ. αλεύρι σκληρό ΜΥΛΟΙ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ

25 γρ. νωπή μαγιά (ή 1 φακελάκι ξερή)

1 κ.σ. μέλι θυμαρίσιο

1 κ.γλ. κοφτό αλάτι

2 φλ. χλιαρό νερό

ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

θυμαρίσιο μέλι

κανέλα

EKTEΛΕΣΗ

Διαλύουμε το αλάτι στο χλιαρό νερό.

Διαλύουμε τη φρέσκια μαγιά σε ένα μπολ με λίγο νερό και λίγη ζάχαρη και την αφήνουμε για 5’ μέχρι να αφρίσει η επιφάνεια της (να ενεργοποιηθεί).

Βάζουμε σε μεγάλο μπολ το αλεύρι, ρίχνουμε το μέλι και προσθέτουμε σιγά σιγά νερό μέχρι να γίνει ο παχύς χυλός για τους λουκουμάδες. Τέλος προσθέτουμε τη μαγιά.

Σκεπάζουμε το μπολ και το αφήνουμε για 30 λεπτά, μέχρι το μείγμα να αρχίσει να ανεβαίνει στα τοιχώματα του μπολ.

Σε μια κατσαρόλα βαθιά ζεσταίνουμε ελαιόλαδο.

Μην ξεχνάτε, κάθε φορά που κόβουμε τους λουκουμάδες, βουτάμε το κουτάλι σε νερό για να ξεκολλάνε εύκολα και να πέφτουν στο ελαιόλαδο.

Τους κόβουμε με το χέρι. Βουτάμε την αριστερή παλάμη στο μείγμα και πιέζουμε προς τα πάνω. Το λουκουμά που βγαίνει απ’ τον αντίχειρα τον κόβουμε με κουτάλι και τον ρίχνουμε στο καυτό ελαιόλαδο ή πιο απλά ρίχνουμε κουταλιά κουταλιά από το μείγμα στο λάδι. Τηγανίζουμε για λίγα λεπτά μέχρι να ροδίσουν. Τους στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί. Τους βάζουμε σε πιατέλα και περιχύνουμε με θυμαρίσιο μέλι και κανέλα.

 

https://www.argiro.gr/recipe/loukoumades/

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ