Ώρα Για Φαγητό με την Αργυρώ - 22/12/2020
Σαλάτα πανδαισία

ΥΛΙΚΑ

2 σαλάτες πανδαισία ΦΡΕΣΚΟΥΛΗΣ

1 σαλάτα βαλεριάνα ΦΡΕΣΚΟΥΛΗΣ

σπόρους από 1 ρόδι

6 σύκα αποξηραμένα

1/2 φλ. κόκκινο κρασί

150 γρ. φρέσκο τυρί κρέμα ARLA

Για το ντρέσινγκ

1/3 φλ. ελαιόλαδο

3 κ.σ. βιολογικό βαλσαμικό ξίδι KALAMATA PAPADIMITRIOU

1 κ.σ. σιρόπι από τα βρασμένα σύκα με κρασί

αλάτι

πιπέρι

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Κόβουμε τα αποξηραμένα σύκα στη μέση, τα βάζουμε σε μικρή κατσαρόλα, περιχύνουμε με το κρασί και τα αφήνουμε να πάρουν βράση. Τα βράζουμε για 2′. Τα αφήνουμε να κρυώσουν. Κρατάμε το σιρόπι τους.

Σε μια σαλατιέρα ανοιχτή ή βαθύ δίσκο, βάζουμε τη σαλάτα πανδαισία και τη βαλεριάνα, αφού την έχουμε πλύνει και στεγνώσει. Προσθέτουμε το ρόδι.

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά του ντρέσινγκ και τα σύκα σε ένα μπολ και περιχύνουμε τη σαλάτα. Ανακατεύουμε και σερβίρουμε.

 

https://www.argiro.gr/recipe/salata-pandaisia-katsikisio-tyri/

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ