Ώρα Για Φαγητό με την Αργυρώ - 24/12/2020
Πουρές γλυκοπατάτας

ΠΟΥΡΕΣ ΓΛΥΚΟΠΑΤΑΤΑΣ

ΥΛΙΚΑ

1 κιλό γλυκοπατάτες

λίγο θυμάρι

λίγο μοσχοκάρυδο

3 φέτες μπέικον

100 γρ. βούτυρο LURPAK

150 γρ. κρέμα γάλακτος με 36% λιπαρά ARLA

αλάτι

πιπέρι

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πλένουμε τις γλυκοπατάτες με τη φλούδα τους πολύ καλά να φύγει όλο το χώμα. Τις βάζουμε σε κατσαρόλα με άφθονο κρύο νερό και βράζουμε για περίπου 40΄ μέχρι να μαλακώσουν. Τρυπάμε με πιρούνι κι αν είναι μαλακές, αποσύρουμε από τη φωτιά. Τις βγάζουμε αμέσως από το βραστό νερό.

Αφήνουμε λίγο να κρυώσουν και όσο είναι ακόμα ζεστές τις ξεφλουδίζουμε ή τις ανοίγουμε στη μέση και τραβάμε με κουτάλι την ψίχα τους. Αν οι γλυκοπατάτες έχουν σκάσει στο βράσιμο, τότε καλό είναι, επειδή θα έχουν ρουφήξει υγρασία, να βάλετε την ψίχα τους για λίγο στο σουρωτήρι.

Τις βάζουμε σε μπολ και τις λιώνουμε με κουτάλα του πουρέ ή πιρούνι όσο είναι ζεστές.

Σε αντικολλητική κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά, ροδίζουμε το μπέικον χωρίς λιπαρή ουσία για 2΄. Το αφαιρούμε και το αφήνουμε στην άκρη. Χαμηλώνουμε τη φωτιά (μέτρια), προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και αφήνουμε να βράσει για 2΄. Προσθέτουμε στην κρέμα το βούτυρο σε κομμάτια για να λιώσει γρήγορα καθώς και το λιωμένο πουρέ γλυκοπατάτας. Προσθέτουμε το μπέικον. Αλατοπιπερώνουμε ανακατεύοντας με μια κουτάλα μέχρι να ομογενοποιηθεί ο πουρές, να γίνει λείος. Αρωματίζουμε με λίγο φρέσκο θυμάρι και μοσχοκάρυδο.

 

https://www.argiro.gr/recipe/poures-glukopatatas/

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ