Ώρα Για Φαγητό με την Αργυρώ - 31/12/2020
Τρουφάκια με πορτοκάλι και μπισκότο

ΥΛΙΚΑ

300 γρ. κουβερτούρα

50 γρ. βούτυρο LURPAK (mini block)

150 ml κρέμα γάλακτος με 36% λιπαρά ARLA

6 μπισκότα βουτύρου χοντροσπασμένα

1 φλ. τσαγιού στραγγισμένο και ψιλοκομμένο γλυκό κουταλιού πορτοκάλι ή νεράντζι

ξύσμα από1 πορτοκάλι (ακέρωτο)

2 κ.σ. κονιάκ

2 κ.σ. κρέμα βαλσαμικού με πορτοκάλι & λεμόνι KALAMATA PAPADIMITRIOU

 

EKTEΛΕΣΗ

Κόβουμε τη σοκολάτα σε μικρά κομμάτια και τη βάζουμε σε μπολ. Προσθέτουμε το βούτυρο σε κομμάτια. Ζεσταίνουμε την κρέμα και λίγο πριν βράσει τη ρίχνουμε πάνω στη σοκολάτα. Περιμένουμε 1΄. Μετά απαλά ανακατεύουμε να ομογενοποιηθεί το μείγμα και να γίνει λείο. Προσθέτουμε το ξύσμα. Αφήνουμε 5΄-6΄ το μείγμα να κρυώσει. Ανακατεύουμε 2-3 φορές. Τότε προσθέτουμε το ψιλοκομμένο γλυκό του κουταλιού, την κρέμα βαλσαμικού, το χοντροσπασμένο μπισκότο και το κονιάκ. Ανακατεύουμε καλά. Αφήνουμε το μείγμα στο ψυγείο περίπου 1 ώρα μέχρι να σφίξει και να κάνει σώμα (να σταθεροποιηθεί). Μ’ ένα κουτάλι γλυκού παίρνουμε λίγη ποσότητα και γρήγορα πλάθουμε στο χέρι τρουφίτσα. Ρολάρουμε τις τρούφες σε κακάο ή τρίμματα σοκολάτας ή άχνη ή αλεσμένους ξηρούς καρπούς.

 

https://www.argiro.gr/recipe/troufes-sokolatas-me-portokali-kai-koniak/

 

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ